Αίσθηση έχει προκαλέσει η απειλή του νομοθέτη της Οκλαχόμα προς τους παίκτες των Θάντερ, πριν το ματς με τους Γιούτα Τζαζ.

Η δράση στο ΝΒΑ έχει ξαναρχίσει, οι ομάδες στέλνουν μήνυμα κατά του ρατσισμού και στηρίζουν το «Black Lives Matter» γονατίζοντας στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου και το ίδιο έκαναν και οι Θάντερ πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τους Τζαζ.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει… παρασκήνιο όμως και έχει να κάνει με την απειλή του νομοθέτη της Οκλαχόμα προς τους παίκτες των Θάντερ ώστε να μη γονατίσουν.

«Με το να γονατίσεις στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου, το ΝΒΑ και οι παίκτες του δείχνουν έλλειψη σεβασμού στην αμερικανική σημαία. Αυτή είναι μια αντιπατριωτική κίνηση. Αν οι Θάντερ ακολουθήσουν την μόδα που έχει δημιουργήσει το ΝΒΑ και γονατίσουν πριν την αναμέτρηση, τότε ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τα φορολογικά οφέλη που έχει η ομάδα από τότε που μετακόμισε από το Σιάτλ στην Οκλαχόμα», ήταν τα λόγια του, με τους παίκτες πάντως να αδιαφορούν και να γονατίζουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.