Με την Κούπα να καταλήγει στην Παρί Σεν Ζερμέν μετά την ήττα της Μονακό από τη Σεντ Ετιέν την προηγούμενη αγωνιστική, που είχε ως αποτέλεσμα οι πρωταθλητές να έχουν πλέον διαφορά οκτώ πόντων από τη δεύτερη θέση… το ενδιαφέρον στη Ligue 1 επικεντρώνεται στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Το ντέρμπι Μπορντό-Λιόν που κάποτε έκρινε τον τίτλο συγκεντρώνει τα «φώτα» αυτό το σαββατοκύριακο στο γαλλικό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι είναι στην όγδοη θέση και οι φιλοξενούμενοι στην έκτη, έχοντας απόσταση οκτώ και έξι πόντους αντίστοιχα από τον στόχο τους, που είναι η τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στο Europa League.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα, καθώς οι «Γιρονδίνοι» έχασαν με 2-0 στην έδρα της Σοσό και οι Λιονέ ήρθα ισόπαλοι εντός με την Μονπελιέ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, που έχει τρεις συνεχόμενες νίκες, θα αγωνιστεί εκτός με την Μπαστιά. Είναι πιθανό ο Λοράν Μπλαν να κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, διότι μεσολάβησαν και τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων και κάποιοι από τους παίκτες του είναι κουρασμένοι.

Η Μονακό θα φιλοξενήσει την προτελευταία της βαθμολογίας Σοσό με τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στην αγωνιστική δράση να είναι αμφίβολος.

Αναλυτικά η 28η αγωνιστική

Παρασκευή (7/3, 21:30)

Μαρσέιγ-Νις

Σάββατο (8/3, 21:00)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (17:30)
Γκινγκάμπ- Εβιάν
Μονακό-Σοσό
Ναντ-Αζαξιό
Τουλούζ-Ρεμς
Βαλανσιάν-Ρεμς

Κυριακή (9/3)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00)

Πηγή: sport-fm.gr