Να πιέσει την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε να συγκροτήσει σύντομα μία νέα Επιτροπή Εφέσεων, μετά την παραίτηση του συνόλου των τακτικών δικαστών της, ζητά από τη Super League μέσω επιστολής της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η επιστολή της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ αναφέρει:

«Σε συνέχεια της υπ’ αρ. 3218/ 30.07.2020 επιστολής σας με την οποία μας γνωστοποιήθηκαν τα θέματα ημερησίας διάταξης της συνεδρίασης του Δ.Σ. που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 03-08-2020 και ώρα 11:00, παρακαλούμε όπως εισαχθεί προς συζήτηση το κάτωθι θέμα :

  • Αίτημα προς ΕΕ/ ΕΠΟ που θα συνεδριάσει Δευτέρα, 03-08-2020 για άμεση σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προς εκλογή μελών για την συγκρότηση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.

Όπως γνωρίζουμε όλοι εδώ και κάποιες εβδομάδες η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν λειτουργεί μετά την παραίτηση του συνόλου τακτικών δικαστών – μελών της, υπό συνθήκες που δεν τιμούν το ποδόσφαιρο και τους θεσμούς του.

Ενώ θα ανέμενε κανείς η Ε.Π.Ο. να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να συγκροτήσει εκ νέου και σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και του Καταστατικού της την Επιτροπή Εφέσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2020 αποφάσισε, επικαλούμενη οικονομικούς λόγους, να συγκαλέσει την αναγκαία από το Καταστατικό Γενική Συνέλευση των Μελών της για την εκλογή της νέας Επιτροπής Εφέσεων στις 9 Οκτωβρίου 2020!

Επισημαίνουμε ότι:

  • Εκκρεμούν προς διεξαγωγή ως τις 31 Αυγούστου 2020 (σύμφωνα με την νεότερη απόφαση της ΕΕΘ/ΕΠΟ) οι αγώνες κατάταξης (μπαράζ) μεταξύ της δέκατης τρίτης ομάδας της βαθμολογικής κατάταξης της Super League 1 (ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ) και της δεύτερης στην κατάταξη ομάδας της Super League 2 (ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης) για μια θέση στην Super League 1 για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021.
  • Στις 30 Αυγούστου ορίστηκε να διεξαχθεί ο Τελικός Αγώνας του Κυπέλλου της ποδοσφαιρικής περιόδου 2019/2020.
  • Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έχει οριστεί η έναρξη του νέου πρωταθλήματος της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας (Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021
  • Από τις 3 Αυγούστου 2020 ξεκινάει η θερινή μετεγγραφική περίοδος, ενώ αρκετές ομάδες (ιδίως της Superleague 1 ) στο αμέσως προσεχές διάστημα ξεκινούν την προετοιμασία τους για την νέα αγωνιστική περίοδο 2020/2021 και συνεπώς θα ξεκινήσουν και οι φιλικοί αγώνες.

Παράλληλα, ενώπιον της επιτροπής Εφέσεων εκκρεμούν και δεκάδες άλλες υποθέσεις.

Δηλαδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως την 9η Οκτωβρίου τουλάχιστον, και για είκοσι εφτά μέρες μετά την έναρξη του κορυφαίου πρωταθλήματος, θα έχουμε επίσημα παιχνίδια (δυο εκ των οποίων κρίνουν μια θέση στην Α’ Εθνική κατηγορία και έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδος 2019/2020), πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα, πλήρη λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών επιτροπών (οι αποφάσεις των οποίων είναι προσωρινά εκτελεστές), αλλά λόγω έλλειψης συγκρότησης της ΕΕ/ΕΠΟ δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί καμία διαδικασία, όπως το Καταστατικό και οι Κανονισμοί της Ε.Π.Ο. προβλέπουν. Παράλληλα, οι ποινές θα εκτελούνται ενώ οι ομάδες δεν θα έχουν κατ’ ουσία δυνατότητα έφεσης, άρα θα υπάρχει μία γενικευμένη κατάσταση αρνησιδικίας.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε επιβεβλημένο ο Συνεταιρισμός να ζητήσει από την ΕΠΟ – ακόμα και στην επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της προσεχούς Δευτέρας, ώστε να καταστεί σαφές το μέγεθος του προβλήματος – την σύγκληση μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ενδεχομένως και αποκλειστικά με θέμα την συγκρότηση της ΕΕ/ΕΠΟ, η λειτουργία της οποίας είναι καθοριστική για την εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαίρου ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου».