Η απάντηση που έλαβε ο Γιώργος Σαρρής από τον Φερνάντο Σάντος δεν ήταν η επιθυμητή. Η ΕΠΟ μετά το «όχι» του Πορτογάλου προπονητή στην πρόταση ανανέωσης συνεργασίας μέχρι το 2016 βρίσκεται κι επίσημα σε αναζήτηση του ανθρώπου που θα αναλάβει τις τύχες της Εθνικής μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το πρώτο όνομα που έχει διαρρεύσει για τη διάδοχη κατάσταση είναι αυτό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Πρόκειται, μάλιστα, για περίπτωση που προέκυψε από το εσωτερικό της ομοσπονδίας κι όχι κατόπιν πρότασης από μάνατζερ. Ο Σέρβος τεχνικός έχει ομάδα και μάλιστα με πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, στην Αλ Νασρ του Ντουμπάι, και μένει να φανεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας.

Δεν είναι όμως η μοναδική λύση που εξετάζεται και ασφαλώς δεν υπάρχει ακόμη καμία απόφαση. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις προπονητών με καλό βιογραφικό (κυρίως από τη Γερμανία και την Ισπανία), αλλά κι έξω από αυτές όπως του Αργεντινού Έκτορ Κούπερ. Η ομοσπονδία δεν θα βιαστεί να πάρει αποφάσεις, αλλά δεν θα καθυστερήσει κιόλας, καθώς θέλει να έχει βρει τον αντι-Σάντος μέχρι το Μάιο. Το μπάτζετ για το ετήσιο συμβόλαιο προπονητή ανέρχεται (πάνω-κάτω) στις 600.000 ευρώ και σε συνδυασμό με το καλό όνομα της Εθνικής, αλλά και την προοπτική της εφικτής πρόκρισης στο Euro 2016 η ομοσπονδία μπορεί να προσελκύσει ένα καλό όνομα για τον πάγκο της.

Ο νέος προπονητής αναμένεται να βρίσκεται και στο Μουντιάλ. Όχι φυσικά στον πάγκο, αφού εκεί θα είναι ο Φερνάντο Σάντος, αλλά σε… απόσταση και στις κερκίδες για να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη για την ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους συνεργάτες του Φερνάντο Σάντος, οι Τάκης Φύσσας και Λεωνίδας Βόκολος αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ συμβόλαιο έχει και ο προπονητής τερματοφυλάκων Ζουστίνιο.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένονται οι κλήσεις του Φερνάντο Σάντος για το φιλικό της ερχόμενης Τετάρτης (19:00) με τη Νότιο Κορέα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Στο προσκλητήριο αναμένεται να βρίσκεται μετά από καιρό και ο Γιάννης Φετφατζίδης.

Πηγή: sport-fm.gr