Απογοητευμένος ο Λιονέλ Μέσι, άσκησε σκληρή αυτοκριτική για την κακή σεζόν της Μπαρτσελόνα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της ρεβάνς με τη Νάπολι του Κώστα Μανωλά για τους «16» του Champions League.

Η αποκαρδιωτική εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στην ήττα από την Οσασούνα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος προσπάθησε να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, με ένα γκολ – φάουλ σπεσιαλιτέ του.

«Αν τέτοιες εμφανίσεις δεν μας κάνουν για το πρωτάθλημα, πως θα μας κάνουν για το Champions League» αναρωτήθηκε ο (εμφανώς ξενερωμένος) Αργεντινός, ο οποίος άσκησε σκληρή (και δικαιολογημένη) αυτοκριτική για την εικόνα των Μπλαουγκράνα.

«Δεν θέλαμε να τελειώσουμε έτσι, αλλά δείχνει το πώς ήταν η σεζόν, μια ασταθής ομάδα και πολύ αδύναμη, μας νικάνε σε ένταση και αυτοθυσία» πρόσθεσε ο Λέο, ο οποίος δεν μείωσε την επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης με την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά επισήμανε ότι «και εμείς βάλαμε από την πλευρά μας (σ.σ. για να πάρει τον τίτλο), πρέπει να κάνουμε γενική αυτοκριτική, ξεκινώντας από τους παίκτες. Είμαστε η Μπάρτσα και είμαστε υποχρεωμένοι να νικάμε σε όλα τα ματς».

Για την εικόνα της ομάδας του, ο Μέσι παραδέχθηκε ότι «ήμασταν πολύ ασταθείς, χάσαμε βαθμούς εκεί που δεν έπρεπε να τους χάσουμε, ο σημερινός αγώνας αντικατοπτρίζει το πώς ήταν η σεζόν μας».

Ο 33χρονος Αργεντινός έκανε και μια αναδρομή στις τελευταίες απογοητεύσεις, προσθέτοντας: «Ρώμη, Λίβερπουλ (σ.σ. οι πιο πρόσφατοι οδυνηροί αποκλεισμοί στο Champions League), ο κόσμος χάνει την υπομονή του γιατί δεν του δίνουμε τίποτα… Αν θέλουμε να παλέψουμε για το Champions League, πρέπει να αλλάξουμε πολλά, να κάνουμε πολλή αυτοκριτική. Είχα πει ότι αν συνεχίσουμε έτσι, δεν μας φτάνει για την Ευρώπη. Δεν μας έφτασε, άλλωστε, ούτε για το πρωτάθλημα».

Πηγή: gazzetta.gr