Έχει ανέβει στην οροφή λεωφορείο με σκούπα ανά χείρας, έχει παραλάβει βραβείο με Τ-shirt της «Θύρα 13» και τώρα κόντεψε να βρεθεί απ’ το παρκέ στην εξέδρα των οργανωμένων φίλων της ομάδος. ο Στεφάν Λάσμε δεν είναι ένας απλός παίκτης του Παναθηναϊκού και με εμφανίσεις σαν την τελευταία έχει κάθε δικαίωμα.

Ο 31χρονος Γκαμπονέζος πάουερ φόργουορντ/σέντερ ήταν εκ των κορυφαίων (18π. με 6/9δίπ., 6/6β., 5ρ., 1κλ., 1κοψ., 1λ. σε 23:43) σε ακόμη μία νίκη επί του Ολυμπιακού (66-62 στις 20/2), η οποία δεν ήταν απλώς η τρίτη συνεχόμενη σε ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, αλλά κι η δυναμική επιστροφή του Παναθηναϊκού στον ε’ όμιλο της Ευρωλίγκας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του ΤΟΡ 16.

-Σε είδαμε στο τέλος μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ να… ουρλιάζετε προς τον κόσμο. Ήταν η ένταση της στιγμής, ήταν η νέα νίκη επί του Ολυμπιακού, ήταν η απάντηση για τις 3 συνεχόμενες ήττες στο ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας;
Ήταν απλώς ένα είδος έκφρασης ευγνωμοσύνης προς τον κόσμο. Είναι πάντα παρόντες και μας υποστηρίζουν, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Άλλωστε, προερχόμασταν κι από 3 συνεχόμενες ήττες στον όμιλο. Ανέκαθεν ήταν στο πλευρό μας. Μας σταματούν στον κόσμο και μας φωνάζουν. Είναι παντού! Είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Είναι ο… έκτος παίκτης μας και τους έχουμε ανάγκη. Πρέπει να τους κρατάμε χαρούμενους.

-Ποια ήταν τα κλειδιά της νίκης; Η άμυνα και τι άλλο;
Η άμυνα και το γεγονός ότι κυνηγούσαμε κάθε μπάλα. Αυτό μας επισήμανε κι ο προπονητής μας πριν απ’ το τζάμπολ κι ακολουθήσαμε το πλάνο μας.

-Ένα απ’ τα κλειδιά ήσουν κι εσύ, όπως είσαι σχεδόν πάντα απέναντι στον Ολυμπιακό. Υπάρχει κάποιο… μυστικό;
Όποτε βλέπω κόκκινο, τρελαίνομαι (γέλια)!

-Πριν απ’ την ημιτελική αναμέτρηση Κυπέλλου Ελλάδος, δεν αποδίδατε καλά, αλλά από έπειτα εκείνη τη νίκη-πρόκριση όλα άλλαξαν, μέχρι να έρθουν οι μέχρι πρότινος 3 συνεχόμενες ευρωπαϊκές ήττες. Μπορεί να αποτελέσει κι αυτή η νίκη ακόμη ένα turning point για εσάς;
Σίγουρα. Αποτελεί τόνωση αυτοπεποίθησης. Ο κόσμος ξεχνά πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, έχοντας κατακτήσει διαδοχικές Ευρωλίγκες. Επομένως, αν τους νικήσεις, πρέπει να αισθάνεσαι κάποια αυτοπεποίθηση. Αλλά συγχρόνως μπορείς να ‘σαι και χαλαρός, να προχωράς βήμα-βήμα και να ‘σαι το ίδιο συγκεντρωμένος απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

-Ολοκληρώσατε τον πρώτο γύρο στον ε’ όμιλο στο 4-3 κι ακολουθεί (27/2) η Αρμάνι Τζινς στο Μιλάνο, η οποία δεν έμεινε για πολύ καιρό στην ήττα πρεμιέρας στο ΟΑΚΑ κι είναι ισόβαθμή σας…

Η Αρμάνι Τζινς είναι μία πολύ δυνατή ομάδα κυρίως στην επίθεση. Τους νικήσαμε εδώ, μακάρι να τους νικήσουμε κι εκεί. Θα πρέπει να ‘μαστε αφοσιωμένοι στις αμυντικές αρχές μας και να προσπαθήσουμε για τη νίκη.

-Κι ένα τελευταίο σχόλιο για τον κόσμο, ο οποίος φανέρωσε το ίδιο παθιασμένο πρόσωπο, αλλά συγχρόνως με ένα τόσο διαφορετικό τρόπο…
Είναι σπουδαίοι κι έξυπνοι. Δεν έκαναν τίποτα τρελό, ώστε να μας βάλουν σε μπελάδες. Πρέπει να τους λατρεύεις! Δεν έχω αγωνιστεί σε άλλη ομάδα με κόσμο τόσο τρελό και με τόση αγάπη γι’ αυτή.

Πηγή: gazzetta.gr