Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε για ποιο λόγο δεν ήταν στην Πορτογαλία όταν η Ελλάδα ανέβαινε στην κορυφή της Ευρώπης στο ποδόσφαιρο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν καλεσμένος του Τάκη Φύσσα στην εκπομπή «2004 δευτερόλεπτα» της Cosmote TV και βρήκε την ευκαιρία να εξηγήσει για ποιο λόγο απουσίαζε από τον ημιτελικό και τον τελικό του Euro 2004.

«Λυπάμαι που δεν βρέθηκα στην Πορτογαλία. Τότε ταξίδευε πολύς κόσμος από την Ελλάδα. Είχα κλείσει κι εγώ εισιτήρια για να είμαι στον ημιτελικό. Ήταν όμως άρρωστη η μητέρα μου και έκατσα στην Ελλάδα τελικά οπότε ήμουν από τους πολλούς που είδαν το ματς στην τηλεόραση και όχι από τους λίγους που είδαν από κοντά εκείνες τις εμβληματικές νίκες», ήταν τα λόγια του Μητσοτάκη.

Η ομαδική δουλειά κατά της πανδημίας

Στη συνέχεια, η συζήτηση των δύο ανδρών πήγε και στο θέμα του κορονοϊού, με τον Φύσσα να στέκεται στο πόσο σωστά αντέδρασε η Ελλάδα.

«Είχαμε σχέδιο και πλάνο και το δείξαμε και τώρα στην πανδημία. Ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Να μην ζούμε μόνο με τις αναμνήσεις. Και τώρα με την πανδημία ενωθήκαμε και πειθαρχήσαμε για το κοινό καλό», είπε ο πρωταθλητής Ευρώπης, για να πει την άποψη του και ο πρωθυπουργός.

«Οι συνταγές της επιτυχίας είναι η ομαδική δουλειά, ο προπονητής που βάζει τους κανόνες και είναι δίκαιος στις επιλογές του και η αίσθηση της πειθαρχίας και της σκληρής δουλειάς. Τίποτα δεν έρχεται τυχαία. Αυτά τα δείξαμε και στην πανδημία. Δείξαμε ότι δεν υπάρχουν στερεότυπα για την Ελλάδα και ότι μπορούμε να μπούμε σε τάξη και πειθαρχία. Μπορούμε να εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας ευχάριστα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ρώτησε τον Φύσσα αν στην Πορτογαλία οι παίκτες της εθνικής ομάδας έκαναν… παρασπονδίες και έτρωγαν τηγανητές πατάτες.

«Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πατάτες τηγανητές στο μενού αλλά προσπαθούσαμε να τις αποφύγουμε. Κάποιες φορές κάνει καλό να ξεφεύγεις, αλλά κάναμε πάρα πολλές θυσίες. Νομίζω πως μια τηγανητή πατάτα δεν θα μας άλλαζε τον στόχο», ήταν η απάντηση του παλαίμαχου αριστερού μπακ.

Δείτε όλη την εκπομπή…