Οι παλαιότεροι θα τον θυμούνται από τις αλησμόνητες μάχες του Άρη με την Σκαβολίνι Πέζαρο για το Κύπελλο Πρωταθλητριών της περιόδου 1988-89, όταν ο σημερινός τεχνικός των «ελαφιών», αποτέλεσε μαζί με τον Ντάρεν Ντέϊ, το δίδυμο των ξένων στην ιταλική ομάδα! Ο Λάρι Ντριού, είχε νωρίτερα διατελέσει παίκτης των Ντιτρόϊτ Πίστονς, των Κάνσας Σίτι/Σακραμέντο Κινγκς και των Λος Άντζελες Κλίπερς και την επόμενη σεζόν (1989-90), επέστρεψε στο ΝΒΑ για να κλείσει την καριέρα του στους Λος Άντζελες Λέϊκερς, δύο χρόνια αργότερα. Η συνταξιοδότησή του σαν παίκτης, δε σήμανε την απομάκρυνσή του από τον χώρο του μπάσκετ, που αποτελεί ολόκληρη τη ζωή του!

Ακολούθησε μία περίοδος 18 χρόνων ως βοηθός προπονητή σε συνολικά 5 ομάδες, ενώ το 2010 προβιβάστηκε στην θέση του head-coach των Ατλάντα Χόουκς. Στα τρία χρόνια του ως πρώτος προπονητής στην πόλη του CNN, o απόφοιτος του κολεγίου του Μιζούρι, οδήγησε τα “γεράκια” σε ισάριθμες συμμετοχές στα πλέϊ-οφ (128 νίκες – 102 ήττες στην καν. περίοδο και ρεκόρ 10-14 στα πλέϊ-οφ), ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Μιλγουόκι Μπακς και στον δρόμο του βρέθηκε οΓιάννης Αντετοκούνμπο. Το gazzetta.gr τον συνάντησε στα αποδυτήρια του “Toyota Center”, πριν από τον αγώνα της ομάδας του με τους Χιούστον Ρόκετς και ο 55χρονος προπονητής είχε όλη την καλή διάθεση να αφιερώσει λίγο χρόνο για μία σύντομη συνομιλία.

– Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Όταν οι Μπακς διάλεξαν τον Γιάννη (σ.σ.: Αντετοκούνμπο) στο νο15 του περυσινού ντραφτ, γνωρίζατε τι παίκτη επέλεξε ο general manager της ομάδας σας;

«Είχα ακούσει για την περίπτωσή του, αλλά η ουσία είναι ότι δεν ήξερα πολλά πράγματα γι’ αυτόν. Άρχισα να τον μαθαίνω, παρακολουθώντας διάφορα highlights στο video πριν την διεξαγωγή του ντραφτ και όταν πλέον τον επιλέξαμε και τον υπογράψαμε, ταξίδεψα στην Εσθονία για να τον δω να παίζει… Εκεί συνειδητοποίησα ότι έχει την ευκαιρία να γίνει ένας πολύ καλός παίκτης του ΝΒΑ!»

-Έκτοτε, πως είναι η εξέλιξή του;

«Έχει προοδεύσει πάρα πολύ! Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας και αν συνεχίσει σ’ αυτούς τους ρυθμούς, προβλέπω ότι θα γίνει ένας από τους πιο ξεχωριστούς παίκτες του συλλόγου!»

– Να υποθέσουμε ότι το καλοκαίρι, δεν περιμένατε ότι από τον δεύτερο κιόλας μήνα της “rookie” καριέρας του, θα του δίνατε την θέση του βασικού…

«Αλήθεια είναι αυτό… Όταν τον επιλέξαμε, δεν υπολόγιζα ότι θα έχει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη του χρονιά! Πίστευα ότι θα χρειαζόταν κάποιο χρόνο να βρει τα πατήματά του και να δουλέψει σε διαφορετικούς ρυθμούς, έτσι ώστε στην πορεία, να δούμε τι είδους παίκτης είναι και μπορεί να γίνει και πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε…»

– Και τι άλλαξε την πορεία;

«Με διέψευσε πλήρως! Ήρθε εδώ, δούλεψε πολύ σκληρά, παρουσίασε συνεχή βελτίωση από μέρα σε μέρα και ξαφνικά αρχίσαμε να βλέπουμε ότι όταν βρισκόταν στο παρκέ, συνέβαιναν καλά πράγματα την ομάδα μας. Η βελτίωσή του είναι αξιοσημείωτη…»

– Τι είναι αυτό που τον κάνει ξεχωριστό;

«Πρώτον και κυριότερο η ενέργειά που βγάζει στο γήπεδο! Από ‘κει και πέρα είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που χειρίζεται την μπάλα για το ύψος του, η ευχέρεια που έχει στην πάσα όταν βρίσκεται στο ανοιχτό γήπεδο, η ικανότητα που τον διακρίνει στην επιλογή της σωστής πάσας στον κατάλληλο παίκτη και σημείο! Εκεί που είναι, όμως, φοβερός είναι στην έκρηξη και την ώθηση που δίνει στο σώμα του με την ντρίμπλα μετά από ριμπάουντ! Γενικά λοιπόν, είναι πολύ αθλητικός δημιουργικός τύπου παίκτης, που έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί πολύ επιθετικά… Το σουτ του ήδη είναι πολύ καλύτερο…»

– Επομένως, αν σκεφτείς κανείς πόσο νεαρός είναι, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήρθε στο ΝΒΑ για να μείνει αρκετό καιρό;

«Πραγματικά έτσι νομίζω, όχι μόνο γιατί έχει πολύ μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, αλλά κυρίως γιατί είναι πολύ εργατικός και ο ίδιος θέλει συνεχώς να αποδεικνύει ότι ανήκει εδώ που βρίσκεται! Αν συνεχίσει έτσι, θα κάνει μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ…»

– Κλείνοντας, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι στη μία και μοναδική σας χρονιά στην Ευρώπη, είχατε παίξει αντίπαλος με τον Άρη και το Νίκο Γκάλη; Τι θυμάστε από εκείνες τις αναμετρήσεις;

«Θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει βρεθεί σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση και να έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να μαρκάρει τον Γκάλη! Ήταν σίγουρα ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες που πέρασαν και τα είχα βρει πολύ σκούρα!»


Πηγή: gazzetta.gr