Δεν είναι λίγες οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον ποδοσφαιριστών που καταγράφηκαν στα γήπεδα, πριν ο κορονοϊός κάνει το σαρωτικό πέρασμά του, με αποτέλεσμα η παρουσία οπαδών στις εξέδρες αυτήν τη στιγμή να είναι μια… ιδιαίτερη υπόθεση σε αρκετές χώρες του κόσμου, αλλά και για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Πάντως, ο ρατσισμός δεν εξαφανίστηκε με τον ιό και αυτό το αντιλαμβάνονται τόσο οι παίκτες που έπεσαν θύμα τέτοιων ενεργειών όσο και οι συναθλητές τους που έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Ένας από αυτούς είναι και ο Πάουλο Ντιμπάλα.

Ο Αργεντινός επιθετικός της Γιουβέντους τόνισε σύμφωνα με την Tuttosport ότι θα στηρίξει όποιον παίκτη αρνηθεί να συνεχίσει να παίζει σε ένα ματς, όταν αυτός ακούει συνεχώς από τους οπαδούς να του επιτίθενται ρατσιστικά. «Το αντιλαμβάνεσαι, αλλά είναι δύσκολο να το καταλάβεις. Δέχονται ρατσισμό και για το χρώμα τους, αλλά και για τη χώρα προέλευσής τους», σημείωσε ο Ντιμπάλα.

Όσο για τον τρόπο εξάλειψης του φαινομένου από το γήπεδο, ο Αργεντινός υπογράμμισε: «Αν δεν κάνουν αυτά που πρέπει οι αρμόδιοι, τότε θα αναλάβουν δράση οι ποδοσφαιριστές. Θεωρώ πολύ σωστό αυτό που έχουμε δει και στο παρελθόν, παίκτες να αποχωρούν από το γήπεδο ή να αρνούνται να παίξουν».