Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η διεξαγωγή ενός Final 8 για να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-20 στο Champions League και να αναδειχθεί ο νικητής της διοργάνωσης, η οποία θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη που πήρε μια τέτοια μορφή, λόγω των συνεπειών που προκάλεσε ο κορονοϊός. Όπως όλα δείχνουν στην τελική ευθεία έχουν μπει οι συζητήσεις των στελεχών της UEFA για το format που θα χρησιμοποιηθεί, αλλά και για την πόλη που θα φιλοξενήσει την τελική φάση.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη (17/06), η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία αναμένεται να επικυρώσει πως η διοργάνωση θα τελειώσει με ένα τουρνουά των οκτώ ομάδων που θα έχουν περάσει στα προημιτελικά, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Ντα Λουζ» και το «Ζοσέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας, η οποία προτιμήθηκε από τη Μαδρίτη και τη Μόσχα. Έτσι, η Κωνσταντινούπολη χάνει τη διοργάνωση, καθώς εκεί αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει ο τελικός.

Η επιλογή έγινε τόσο λόγω των λιγοστών κρουσμάτων του ιού στην Πορτογαλία όσο και επειδή δεν υπάρχουν πορτογαλικές ομάδες σε αυτήν τη φάση της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα, τα γήπεδα Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισαβόνας απέχουν περίπου 2 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία της τις ομάδες.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα, το Σαββατοκύριακο 8-9 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι τέσσερις εκκρεμείς αναμετρήσεις των «16», δηλαδή τα Μάντεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου – Τσέλσι, Γιουβέντους – Λυών και Μπαρτσελόνα – Νάπολι. Αμέσως μετά όλες οι αποστολές θα μεταβούν στην ιβηρική πόλη, όπου θα γίνουν νοκ – άουτ παιχνίδια μέχρι τον τελικό της 23ης Αυγούστου.

Όσο για το Europa League, όπου σημαντικές ελπίδες πρόκρισης για να περάσει στους «8» έχει και ο Ολυμπιακός, αν και τα δεδομένα είναι λιγότερο ξεκάθαρα, υπάρχει ίδιο πλάνο, με φαβορί να διοργανώσει την τελική φάση να είναι η Γερμανία, παρόλο που ο τελικός ήταν προγραμματισμένος για τον Γκντάνσκ της Πολωνίας.

Τα ζευγάρια των «16»:

  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι (1-2)
  • Τσέλσι – Μπάγερν (0-3)
  • Νάπολι – Μπαρτσελόνα (1-1)
  • Ατλέτικο Μαδρίτης – Λίβερπουλ (1-0, 2-3)
  • Τότεναμ – Λειψία (0-1, 3-0)
  • Λυών – Γιουβέντους (1-0)
  • Αταλάντα – Βαλένθια (4-1, 3-4)
  • Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν (2-1, 2-0)

* Έχουν προκριθεί Αταλάντα, Λειψία, Παρί Σεν Ζερμέν και Ατλέτικο Μαδρίτης.