Η Premier League παρουσίασε με επίσημα στοιχεία τον Άλισον της Λίβερπουλ ως τον κορυφαίο τερματοφύλακα στο πρωτάθλημα μέχρι και αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός πως έχει χάσει και μερικά παιχνίδια λόγω του τραυματισμού που είχε αποκομίσει στην πρεμιέρα με τη Νόριτς τον Αύγουστο του 2019.

Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ, που πέρυσι είχε κατακτήσει και το βραβείο του καλύτερου πορτιέρε από τη FIFA, έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του στις 10 από τις 20 αναμετρήσεις που έχει μετρήσει στο φετινό πρωτάθλημα.

Παράλληλα, από τα στοιχεία της Premier League προκύπτει πως έχει καταφέρει να βγάλει το 80,4% των τελικών προσπαθειών από αντιπάλους με τη μπάλα να κατευθύνεται προς την εστία του.

Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί για φέτος, με τον Ούγκο Γιορίς της Τότεναμ ν’ ακολουθεί με ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων στο 78,1%, τον Βίκτορ Γκουαΐτα της Κρίσταλ Πάλας να βρίσκεται στο 75,7% και τον Ντιν Χέντερσον της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ να έχει ποσοστό 75,6%, εντυπωσιάζοντας με την παρουσία του στις «λεπίδες» ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πηγή: gazzetta.gr