Η Ένωση Επαγγελματιών Παικτών της Αγγλίας μίλησε με τα μέλη της για να δει πώς… την παλεύουν στην περίοδο της πανδημίας.

Τι διαπίστωσε τελικά; Ότι δεν την παλεύουν και πολύ… Συγκεκριμένα, η Ένωση μίλησε με 262 μέλη της, νυν και πρώην ποδοσφαιριστές, για να δει πόσο έχουν επηρεαστεί από την κρίση του κορονοϊού και τα αποτελέσματα ήταν τα ακόλουθα.

Το 22% των 262 πρώην και νυν ποδοσφαιριστών απάντησε πως έχει πέσει σε κατάθλιψη, ενώ συμπλήρωσαν πως σκέφτηκαν ακόμη και να κάνουν κακό στους εαυτούς τους.

Το 69% ανησυχεί για το μέλλον της ποδοσφαιρικής καριέρας τους ή της ζωής του γενικότερα, ενώ το 72% είπε πως συχνά ένιωσε και νιώθει πίεση και άγχος αυτούς τους μήνες.

«Οι νυν παίκτες αισθάνονται ότι έμειναν χωρίς αντικείμενο, ενώ ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση και φοβούνται για την υγεία και για το κατά πόσο θα επηρεαστεί η οικογένεια τους αν υπάρξει κάποιο θέμα με τον ιό στο ποδόσφαιρο. Οι πρώην παίκτες φοβούνται την ανεργία, αφού είναι αυτοαπασχολούμενοι πλέον», επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Μάικλ Μπένετ.