Μια μακροσκελή και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο Σέρχιο Κόκε, τον οποίο το ελληνικό κοινό γνώρισε από τις σεζόν που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη. Ο βετεράνος Ισπανός επιθετικός εκτίει ποινή φυλάκισης στη Μάλαγα, ωστόσο δεν φαίνεται να περνά και τόσο άσχημα όσο κανείς θα φανταζόταν.

Ο 37χρονος μίλησε στην El Desmarque μέσω ταχυδρομικής επιστολής και αναφέρθηκε στη ρουτίνα την οποία προσπαθεί να συνηθίσει πίσω από τα σίδερα, αλλά και στην επιθυμία του να βρεθεί ξανά σύντομα με την οικογένεια του. Επίσης, όπως φρόντισε να κάνει σαφές, δεν ξεχνά ποτέ την Ελλάδα και τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ο Κόκε, παρόλο που βρίσκεται από τον Νοέμβριο του 2019 στη… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, προσπαθεί να δει τη θετική πλευρά όσων βιώνει. «Η κατάσταση εδώ δεν είναι κακή. Είμαστε καλά και ίσως αυτή τη φορά είμαστε καλύτερα από εσάς εκεί έξω. Μπορούμε να τρέξουμε, να προπονηθούμε. Ελπίζω αυτό που συμβαίνει (με τον κορονοϊό) να περάσει σύντομα», είπε.

Και πρόσθεσε: «Τίποτα δεν είναι αυτό που φανταζόμαστε. Ούτε το κακό είναι τόσο κακό, ούτε το καλό είναι τόσο καλό. Ο καθένας έχει την ιστορία και την καρδιά του. Δεν κρίνω, μου αρέσει να ακούω, μου αρέσει να βοηθάω και εδώ είναι αυτό που κάνω περισσότερο. Στη φυλακή έχω συναντήσει ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρον. Εδώ ακούς και βλέπεις.

Εδώ οι μέρες γίνονται μεγάλες, αλλά στο τέλος πρέπει να προσαρμόζομαι. Κάνω κάθε μέρα τα ίδια πράγματα. Το πρωί πηγαίνω στο γυμναστήριο και μετά περνάω το πρωί παίζοντας επιτραπέζιο. Πριν από τον κορονοϊό παρακολουθούσα και ένα μάθημα πολιτισμού, αλλά τώρα έχει σταματήσει. Σίγουρα είναι πράγματα που δεν θα έκανα, αλλά εδώ έχω το χρόνο γι’ αυτά».

«Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά άτομα που θα ήθελαν να μάθουν για μένα, ζητώ συγγνώμη πάντως που δεν είμαι σε θέση να μπω σε πολλές λεπτομέρειες για την κατάστασή μου στη φυλακή», αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο Κόκε. Και πρόσθεσε: «Μου λείπουν, οι κόρες μου. Οι γονείς μου. Δεν τους έχω δει για σχεδόν έξι μήνες. Αποφάσισα ότι δεν ήθελα να τους δω εδώ. Μου κοστίζει. Ελπίζω να τους δω σύντομα, αλλά όχι εδώ».

Αναφορικά με το αν κάνει σχέδια για το μέλλον μέσα από τη φυλακή, απάντησε: «Λίγα σχέδια μπορώ να κάνω τώρα. Έχω πολλές σκέψεις, αλλά δεν ξέρω πόσο καιρό θα μείνω εδώ. Ένα είναι σίγουρο, το ρολόι δεν σταματάει να κυλάει ποτέ και να πηγαίνει μπροστά. Αυτό είναι προς το συμφέρον μου».

«Πρόσφατα ήταν τα γενέθλιά σου και αρκετοί φίλοι του Άρη σε ανέφεραν στα social media. Πώς σου φαίνεται αυτό, πώς το σχολιάζεις», ήταν μια από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν, για να απαντήσει: «Χίλια ευχαριστώ. Αυτή η ερώτηση μου αγγίζει την καρδιά και καθώς γράφω την απάντηση, μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Ο Άρης και όλο αυτό που τον περιβάλλει, είναι ό,τι καλύτερο έχω βιώσει μέχρι στιγμής και δεν χρειάζεται να πω τίποτα στους οπαδούς, γιατί τα αισθήματα είναι αμοιβαία.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω λίγες μέρες πριν με έναν φίλο και πρώην παράγοντα της ομάδας, τον Γιάννη Κόντη. Μου μετέφερε το ενδιαφέρον των οπαδών για μένα και του ζήτησα να γνωστοποιήσει τις ευχαριστίες μου».

Για το αν του λείπει το ποδόσφαιρο, ο Κόκε απάντησε: «Μαθαίνουμε τις ειδήσεις. Μου λείπει, το ποδόσφαιρο είναι ζωή μου». Και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος στην Ισπανία. Όπως είπε, «το ποδόσφαιρο έχει γίνει business και είναι προφανές πως η σεζόν πρέπει να τελειώσει. Υπάρχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα στη μέση και αν δεν τελειώσει το πρωτάθλημα πολλοί σύλλογοι θα χρωστούν και θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Δεν μπορώ όμως να φανταστώ το ποδόσφαιρο χωρίς οπαδούς».