Οι Γερμανοί επέστρεψαν στα γήπεδα και η Ντόρτμουντ επέστρεψε στο -1 από την κορυφή με το 4-0 επί της Σάλκε.

Η 26η αγωνιστική της Bundesliga, είναι και αυτή που περίμενε πώς και πώς… όλος ο πλανήτης! Τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, αφού η δράση είχε λείψει σε όλους το τελευταίο δίμηνο, όσο και για να δουν άπαντες πώς θα είναι το ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού.

Αυτό που είδαμε, είναι άδεια γήπεδα, αναπληρωματικούς με μάσκες, γάντια για να έρθουν σε επαφή με την μπάλα πριν την έναρξη των αγώνων, ελέγχους για τη θερμοκρασία όσων έχουν δικαίωμα εισόδου, αλλά και ακόμη πιο… άσχημα πράγματα.

Όπως, για παράδειγμα, το να κρατάνε αποστάσεις διαιτητής και αρχηγοί ή οι παίκτες να πάνε για χειραψία και τελικά να το μετανιώνουν.

Αποστάσεις, βέβαια, είδαμε και στο πρώτο γκολ που μπήκε στη Bundesliga σε αυτή την επανέναρξη, όταν ο Χάαλαντ έκανε στο 29′ το 1-0 της Ντόρτμουντ κόντρα στη Σάλκε. Και μετά από το γκολ του Νορβηγού, ήρθαν αυτά των Γκερέιρο (45′, 63′) και Αζάρ (48′) για να διαμορφωθεί το τελικό 4-0.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα ματς, η Λειψία έπεσε θύμα έκπληξης αφού έμεινε στο 1-1 με τη Φράιμπουργκ εντός έδρας, η Χέρτα πέρασε άνετα από την έδρα της Χόφενχαϊμ με 3-0, η Βόλφσμπουργκ επικράτησε εκτός έδρας της Αουγκσμπουργκ (1-2), ενώ στο Φορτούνα Ντίσελντορφ – Πάντερμπορν τα δίχτυα… δεν κουνήθηκαν (0-0).