Η οπαδική βία έχει έρθει δυναμικά στο προσκήνιο λόγω διάφορων σκηνικών που έχουν γίνει, παρά την περίοδο καραντίνας.

Τα επεισόδια στο Ίλιον και συγκεκριμένα στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» ήταν το νέο κεφάλαιο μιας βεντέτας που δεν λέει να σταματήσει, ήταν η επιβεβαίωση, όπως λέει η αστυνομία, ότι είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος πόλεμος ανάμεσα σε οπαδούς ομάδων.

Ένας από τους ανθρώπους που έχουν πάρει μέρος σε τέτοια σκηνικά, συμμετείχε σε «ραντεβού θανάτου», μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Ant1 για τον κόσμο των χούλιγκαν και τους κανόνες που έχουν.

«Τα όπλα είναι πέτρες, ξύλα, μαχαίρια, ενώ υπάρχουν ναρκωτικά, χασίς, αλκοόλ και μετά είσαι πολεμιστής, πας να κάνεις ζημιά», λέει αρχικά ο οπαδός που κράτησε την ανωνυμία του, για να συνεχίσει την περιγραφή του.

«Είναι κάποιοι αρχηγοί που τους οργανώνουν και τους πορώνουνε. «Πάμε θα πέσει ξύλο», «πάμε να τους φάμε» και τέτοια. Τα ραντεβού θανάτου τα κλείνουν οι σύνδεσμοι γιατί έχουν κόντρα μεταξύ τους, εκεί θέλουν να δείξουν ποιος είναι ο πιο δυνατός. «Και όχι εμείς, και πήγαμε και τους μαχαιρώσαμε και κάναμε…». Ήταν σαν πόλεμος! Έτσι το είδα στα λίγα χρόνια που ήμουν σε αυτά», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως και να έχει, η αστυνομία καλείται να βρει τη λύση και να αποτρέψει παρόμοια σκηνικά σαν κι αυτά στο Ίλιον, βάζοντας τέλος σε αυτό τον πόλεμο που εξελίσσεται κανονικά όλο αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Είχαν κυκλοφορήσει, άλλωστε, το προηγούμενο διάστημα βίντεο τόσο από την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε σύνδεσμο του Ολυμπιακού στον Κορυδαλλό, όσο και από ένταση που υπήρξε όταν οπαδοί αναγνώρισαν… αντιπάλους στο Πόρτο Γερμενό.