Τη φυλάκιση των διοικούντων τη FIFA, μεταξύ των οποίων και του προέδρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, ζητούν οι δημιουργοί του σπρέι των διαιτητών για το τείχος στα φάουλ, καθώς κάνουν λόγο για αθέτηση της συμφωνίας και παραβίαση των όρων για χρήση της πατέντας πατέντας.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Βραζιλίας, τα οποία πλέον επικαλούνται και άλλα διεθνή πρακτορεία, ο Πάμπλο Σίλβα και ο Χάινε Αλεμάιν, οι οποίοι δημιούργησαν το αεροσόλ, θεωρούν ότι η χρήση του γίνεται χωρίς συγκατάθεση, κατά συνέπεια με παράνομο τρόπο.

Η καταγγελία των δύο ανδρών έγινε σε δικαστήριο της Βραζιλίας πριν από τέσσερα χρόνια και αναμένεται η απόφαση το επόμενο διάστημα.

Έτσι, ο Ινφαντίνο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της FIFA απειλούνται με φυλάκιση από ένα έως τέσσερα έτη.

Οι δημιουργοί υποστηρίζουν ότι είχαν υπογράψει συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, και τον πρώην αντιπρόεδρο, Χούλιο Γκροντόνα, για τη χρησιμοποίηση του σπρέι έναντι 40 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό το οποίο διεκδικούν μέσω της νομικής οδού.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή, για κάθε παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε το αεροσόλ από το 2017, αντιστοιχεί ποσό 15 χιλιάδων δολαρίων υπέρ των δημιουργών.