Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του κάλτσιο και ένας από τους ποδοσφαιριστές που άφησαν όσο λίγοι το «στίγμα τους τόσο στο ιταλικό ποδόσφαιρο όσο και στο διεθνές. Ο λόγος για τον Πάολο Μαλντίνι.

Ο θρυλικός στόπερ της Μίλαν και της «σκουάντρα ατζούρα» εξέφρασε τις σκέψεις του για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου στην Ιταλία, μετά -ή και παράλληλα- την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού και -μεταξύ άλλων- τόνισε πως «πρέπει να προσπαθήσουμε να τελειώσουμε αυτή τη σεζόν. Εάν δεν τελειώσει, θα είναι καταστροφή».

Επίσης, ο τεχνικός διευθυντής των «ροσονέρι» σχολίασε: «Πολλοί δεν θα πλήρωναν, οι ομάδες θα χρεοκοπούσαν. Πρέπει να προσπαθήσουμε, αλλά προτεραιότητα είναι η υγεία. Εάν υπάρχουν συνθήκες, είναι σωστό να προσπαθήσουμε. Εάν δεν αναγκάσουμε τους εαυτούς μας , δεν θα ξεκινήσουμε ξανά. Και η οικονομική ζημιά θα είναι τεράστια».

Όσον αφορά το δικό του μέλλον, υπογράμμισε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να εγκαταλείψει τη Μίλαν, παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος του Μιλάνου δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του. Άλλωστε, ο ίδιος είναι σημαία και οποιαδήποτε υπαναχώρηση θα έμοιαζε με… υποστολή της.