Στην προσωρινή τιμωρία 128 οπαδών της, με απαγόρευση παρακολούθησης εντός και εκτός έδρας αγώνων, προχώρησε η Σέλτικ.

Μετά από έρευνα που έκανε για τα επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν στην εξέδρα των φιλοξενούμενων του «Φιρ Παρκ», κατά τη διάρκεια του αγώνα της γηπεδούχου Μάδεργουελ με τους «Κέλτες», ο σύλλογος της Γλασκώβης πήρε μέτρα.

Στη διάρκεια του αγώνα οι οπαδοί των «καθολικών» έσπασαν καθίσματα, έκαναν χρήση καπνογόνων και φωτοβολίδων. Τις σκηνές αυτές που διαδραματίστηκαν στο γήπεδο της Μάδεργουελ η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σκωτίας τις χαρακτήρισε ως ντροπιαστικές.

Η Σέλτικ, μετά τα γεγονότα προχώρησε σε εσωτερική έρευνα, η οποία κατέδειξε 128 υπαίτιους για τα επεισόδια, τους οποίους και τιμώρησε η ίδια.

Σε ανακοίνωση η οποία έβγαλαν οι «Κέλτες» αναφέρεται:

«Ως επακόλουθο των γεγονότων της Παρασκευής στο «Φιρ Παρκ», η Σέλτικ προχώρησε στην τιμωρία 128 ατόμων, απαγορεύοντας να παρακολουθήσουν τα επερχόμενα ματς της ομάδας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Αυτή η τιμωρία ισχύει και για τα εντός, αλλά και για τα εκτός έδρας ματς του συλλόγου.

Γεγονότα όπως αυτά της Παρασκευής δεν εκφράζουν ούτε τη Σέλτικ, ούτε τη μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων μας. Αυτές οι πρακτικές ντροπιάζουν την ομάδα μας και είναι εντελώς αδικαιολόγητα».

Πηγή: Sport-fm.gr