Ο Εστέμπαν Καμπιάσο σε Live του στο Instagram του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ώθηση που πήρε μέσω του Ολυμπιακού στο να γίνει προπονητής.

Ο παλαίμαχος Αργεντίνος άσος τόνισε σχετικά: «Η αλήθεια είναι ότι πάντα σκεφτόμουν από την πλευρά του προπονητή, πολλές φορές, ακόμη και όταν ήμουν 16 ή 20 ετών. Νομίζω ότι ήταν φυσιολογικό επίσης επειδή είναι κάτι που πάντα έχεις μπροστά στα μάτια σου. Αφού αποσύρθηκα μελέτησα για να γίνω προπονητής, προετοιμάζοντας τον εαυτό μου μεταξύ μαθημάτων και πρακτικής. Έκανα την πρώτη πρακτική μου στην Ιντερ και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό. Από εκεί πήρα την ώθηση.

Αμέσως μετά ο Χοσέ Πέκερμαν με κάλεσε στην Εθνική Κολομβίας για το Μουντιάλ του 2018. Ξεκίνησα με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις: Εχω εξαιρετική σχέση μαζί του και είναι μεταξύ των κορυφαίων κατά την άποψή μου. Πολλοί δούλεψαν μαζί του στο τεχνικό του επιτελείο. Το Μουντιάλ είναι σαν ένα Master, κοιμάσαι 2-3 ώρες το βράδυ, γιατί σκέφτεσαι πώς να βελτιώσεις το σύνολο. Στην συνέχεια αποφάσισα να σταματήσω, για να πάρω το δίπλωμα Uefa Pro Master και τώρα έχω το πιο μεγάλο δίπλωμα που υπάρχει και μπορώ να προπονήσω κάθε ομάδα, σε οποιαδήποτε χώρα ή διοργάνωση. Είμαι έτοιμος να προπονήσω. Πιστεύω ότι σύντομα αυτό θα γίνει». Ο Καμπιάσο στο παρελθόν είχε μιλήσει και με τον Ολυμπιακό για το ενδεχόμενο να αναλάβει προπονητικό πόστο στον σύλλογο.

Πηγή: gazzetta.gr