Τα θετικά κρούσματα κορονοϊού αλλάζουν τα δεδομένα και στην Πρέμιερ Λιγκ, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει την αναβολή της προσεχούς αγωνιστικής, παρά τον αρχικό σχεδιασμό.

Η διοργανώτρια Αρχή του κορυφαίου πρωταθλήματος, ναι μεν το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε πως όλα συνεχίζουν να εξελίσσονται ομαλά και όλα τα προσεχή ματς θα διεξαχθούν κανονικότατα και με κόσμο, ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες τα δεδομένα ανατράπηκαν.

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε πως ο Μικέλ Αρτέτα είναι θετικός στον κορονοϊό, η Τσέλσι ανακοίνωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον Καλούμ Χάντσον-Οντόι και σε συνδυασμό με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τη Λέστερ, αποφασίστηκε να συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη για το πρωί της Παρασκευής (13/03).

Σύμφωνα με τους Times, οι 20 ομάδες του πρωταθλήματος δέχθηκαν mail από τη διοργανώτρια Αρχή αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα δύο πιο πρόσφατα κρούσματα του κορονοϊού, ώστε να ενημερωθούν για την αλλαγή της κατάστασης.

Κατά πάσα πιθανότητα η αναβολή είναι το πλέον πιθανό ενδεχόμενο και δεν θα διεξαχθεί ούτε κεκλεισμένων των θυρών η αγωνιστική, πράγμα που σημαίνει ότι Σαββατοκύριακο και Δευτέρα βράδυ (που υπάρχει το ντέρμπι του Λίβερπουλ) δεν θα υπάρξουν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Επίσης, η EFL καλείται να αποφασίσει και εκείνη πώς θα πράξει για τις τρεις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες.