Μπορεί η Πρέμιερ Λιγκ να είχε ως στόχο να συνεχίσει κανονικά την αγωνιστική δραστηριότητα το προσεχές Σαββατοκύριακο, έστω και κεκλεισμένων των θυρών (πιθανότατα, αν και υπήρχαν σκέψεις να γίνουν με κόσμο), ωστόσο το γεγονός ότι ο Μικέλ Αρτέτα διαγνώσθηκε επίσημα θετικός στον κορονοϊό, όπως και ο Καλούμ Χάντσον-Οντόι της Τσέλσι, αλλάζει τα όποια -κατά πολλούς παράλογα- πλάνα.

Η Άρσεναλ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας κάνει γνωστό ότι κλείνει άμεσα το προπονητικό κέντρο της. Ταυτόχρονα, οι ποδοσφαιριστές, οι συνεργάτες του Ισπανού τεχνικού και ορισμένοι από τους εργαζόμενους τίθενται αυτόματα σε καραντίνα, προκειμένου να μην υπάρξει μεγαλύτερη μετάδοση του COVID-19.

Έτσι, ο Αρτέτα αποτελεί το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην κορυφαία ποδοσφαιρική Λίγκα της Αγγλίας -πιθανότατα και του κόσμου- και όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της του συλλόγου, «είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορούμε να παίξουμε τα προγραμματισμένα ματς του προσεχούς διαστήματος και θα ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας για τυχόν επιστροφή χρημάτων από τα εισιτήρια».

Μετά από αυτή την εξέλιξη, κλήθηκε έκτακτη συνέλευση που συγκάλεσε για αύριο η Πρέμιερ Λιγκ, η οποία κρίνεται καθοριστική.

Όσον αφορά τον ίδιο τον Ισπανό τεχνικό, δήλωσε για την κατάστασή του: «Είναι μεγάλη η απογοήτευση μου, αλλά έκανα την εξέταση αφότου ένιωσα αδιάθετος. Θα επιστρέψω στη δουλειά μόλις μου το επιτρέψουν».