Η Λειψία νίκησε και στο δεύτερο ματς την Τότεναμ και προκρίθηκε εύκολα στους προημιτελικούς του Champions League.

Η Λειψία είχε ούτως ή άλλως σοβαρό προβάδισμα πρόκρισης μετά τη νίκη της (0-1) στο Λονδίνο και με δεδομένες τις απουσίες που είχαν οι Άγγλοι, τα πράγματα έμοιαζαν εκ των προτέρων εύκολα για τους Γερμανούς. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και στην πράξη.

Μόλις στο 10′ το σουτ του Ζάμπιτσερ κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε στο κάθετο δοκάρι (1-0) και από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι μπορούσαν να διαχειριστούν την κατάσταση όπως ήθελαν. Και το έκαναν.

Το γκολ του Βέρνερ στο 19′ ακυρώθηκε για οφσάιντ αλλά αυτό του Ζάμπιτσερ στο 21′, με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Ανχελίνο, σήμανε το 2-0, με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Και με τα πάντα να έχουν κριθεί, αφού θα έπρεπε να γίνουν τρελά πράγματα για να ανατρέψει την κατάσταση η Τότεναμ, το δεύτερο 45λεπτο πέρασε χωρίς πολλές φάσεις και με τις δύο ομάδες να περιμένουν βασικά το σφύριγμα της λήξης.

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο το ματς βάζοντας και τρίτο γκολ στο 87′ με το πλασέ του Φόρσμπεργκ στην κίνηση (3-0), για να πανηγυρίσουν την παρθενική πρόκριση τους στους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης, οι φιλοξενούμενοι για να επικεντρωθούν στις υποχρεώσεις τους εντός των συνόρων…

Λειψία: Γκουλάστσι, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Ανχελίνιο, Ενκουνκού (59′ Χαϊντάρα), Μουκιελέ (56′ Άνταμας), Λάιμερ, Ζάμπιτζερ (87′ Φόρσμπεργκ), Βέρνερ, Σικ.

Τότεναμ: Γιορίς, Οριέ (91′ Γουόλκοτ), Αλντερβάιρελντ, Τανγκάνγκα, Σεσενιόν, Γουίνκς, Ντάιερ, Λο Σέλσο (80′ Φερνάντες), Λαμέλα, Άλι, Λούκας Μόουρα.