Η Euroleague παραδέχθηκε ότι υπήρξε σημαντικό διαιτητικό λάθος εις βάρος του Ολυμπιακού στο ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στα 25 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα στη Nokia Arena και με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται με 69-65, οι Ισραηλινοί πήραν φάουλ και ο Ουίλμπεκιν εκτέλεσε τρεις βολές, μειώνοντας σε 68-69. Αυτές τις βολές, όμως, δεν έπρεπε να τις εκτελέσει ποτέ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ενημέρωση της η Euroleague, η οποία επισημαίνει δημοσίως τα κομβικά λάθη που γίνονται στους αγώνες, οι διαιτητές έπρεπε να δώσουν το φάουλ χαμηλά και όχι σε προσπάθεια για τρίποντο, δηλαδή δεν έπρεπε ποτέ να δώσουν τρεις βολές στην Μακάμπι, η οποία τελικά επικράτησε με 71-70.

«Στο τέταρτο δεκάλεπτο με 27.9 να μένουν ο Ουίλμπεκιν πήρε τη μπάλα. Ντριμπλάροντας προς το καλάθι και 25” πριν τη λήξη ο Παπανικολάου του έκανε φάουλ. Το φάουλ έγινε πριν την προσπάθεια για σουτ. Το φάουλ ήταν σωστό, αλλά έπρεπε να δοθεί χαμηλά και να υπάρξει επαναφορά για την Μακάμπι από την πλάγια γραμμή. Ο Ουίλμπεκιν δεν έπρεπε να εκτελέσει τρεις βολές», ανέφερε η Euroleague.