Βασίλης Κικίλιας και Λευτέρης Αυγενάκης συζήτησαν για τις αθλητικές εκδηλώσεις που μπορεί να επηρεαστούν από την εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σκέψεις για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών το Σαββατοκύριακο ή ακόμα και αναβολή της 26ης αγωνιστικής κάνει το υφυπουργείο αθλητισμού.

Ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα της Ελλάδας και πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας έφτασαν τα τρία κάτι που σημαίνει πως πλέον υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης του ιου. Για τον λόγο αυτό στην Κυβέρνηση παίρνουν προληπτικά μέτρα όπως η αναβολή όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται επιπτώσεις να υπάρχουν και στα αθλητικά γεγονότα. Για τον λόγο αυτό στο υφυπουργείο αθλητισμού υπάρχει η σκέψη για την διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, είτε ακόμα και για αναβολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού.

Να σημειώσουμε ότι το προσεχές Σαββατοκύριακο υπάρχει κανονική αθλητική δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα, ενώ την προσεχή Τρίτη (3/3) υπάρχει και το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για τη Euroleague στο ΣΕΦ που θα διεξαχθεί σε κλειστό χώρο.

Ηδη στην γειτονική Ιταλία, την χώρα με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη αναβλήθηκαν αρκετοί ποδοσφαιρικοί αγώνες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο όπως και το σημερινό της Πέμπτης (27/2) μεταξύ της Ιντερ και της Λουντογκόρετς για το Europa League.

Πηγή: gazzetta.gr