Παρά τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έγιναν περισσότερα κατά τη διάρκεια του ματς, οι Πειραιώτες πήραν την 11η νίκη στη Euroleague.

Οι απουσίες λόγω τραυματισμών ήταν τόσες ώστε τις προηγούμενες μέρες να υπάρχει θέμα με το αν ο Ολυμπιακός θα συμπλήρωνε 10άδα. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα κατά τη διάρκεια του ματς μετά τον τραυματισμό και του Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη, με την οποία διατηρεί τις ελπίδες, όσο δύσκολο κι αν είναι, για είσοδο στην 8άδα.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε οι ερυθρόλευκοι να μην επηρεαστούν από το γρήγορο προβάδισμα των Γάλλων (8-14 στο 5′) και να πάρουν λύσεις από τους Μιλουτίνοφ και Βεζένκοφ, με αποτέλεσμα στο τέλος της πρώτης περιόδου η διαφορά να είναι η ελάχιστη δυνατή (20-21).

Στο δεύτερο 10λεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του 18χρονου Νικολαΐδη, ο οποίος βοήθησε σε επίθεση και άμυνα, βρήκε και καλή αμυντική λειτουργία και κάπως έτσι… βρήκε και διαφορά τελικά, αφού το ημίχρονο έκλεισε στο +10 (43-33) για τους Πειραιώτες.

Ο τραυματισμός του Μιλουτίνοφ, βέβαια, προκάλεσε ξανά προβληματισμό, αλλά με τον Παπανικολάου να δημιουργεί (6 ασίστ) και τους Πρίντεζη και Βεζένκοφ να εκτελούν από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός έφτασε και στο +16 (61-45), για να κλείσει τελικά την 3η περίοδο στο +11 (61-50).

Σε αυτό το επίπεδο κυμάνθηκε η διαφορά και στο τελευταίο 10λεπτο, με τους ερυθρόλευκους να παίζουν έξυπνα και τελικά να επικρατούν με 77-68, διατηρώντας ελπίδες συμμετοχής στα πλέι-οφ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 43-33, 61-50, 77-68