Επίτευγμα που έχουν κερδίσει με το σπαθί τους οι έλληνες παίκτες χαρακτήρισε τη μαζική παρουσία τους σε ιταλικές ομάδες ο Βαγγέλης Μόρας.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο στόπερ της Βερόνα τόνισε ότι η εξαιρετική αναλογία κόστους/προσφοράς που προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές από τη χώρα μας τους κάνει καλές επιλογές σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία.

Αφού παρουσιάστηκε προσγειωμένος, δε, για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας του -αλλά και του ίδιου- στη Serie A, αναφέρθηκε και στις Ρόμα-Νάπολι (που αγωνίζονται απόψε στο μεγάλο ντέρμπι).

Χαρακτηρίζοντάς τις ευχάριστες εκπλήξεις και δηλώνοντας βέβαιος ότι μπορούν αμφότερες να κοντράρουν τη Γιουβέντους στη διεκδίκηση του τίτλου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μόρας:

Για τη Βερόνα: «Δόξα τω Θεώ, ξεκινήσαμε καλά. Έχουμε καλή ομάδα και πρέπει να εκμεταλλευτούμε την καλή αρχή που κάναμε. Τα επόμενα παιχνίδια είναι ευκαιρία για περισσότερους βαθμούς. Έχω ξαναζήσει να ξεκινάει καλά η ομάδα μου και στο τέλος να παλεύει για τη σωτηρία. Οπότε, δεν σκέφτομαι τίποτα περισσότερο από το πώς θα φτάσουμε τους 40 βαθμούς, με τους οποίους πιθανότατα σώζεσαι. Αν το καταφέρουμε, μετά θα έχουμε όλο το χρόνο να το… διασκεδάσουμε».

Για το φοβερό ξεκίνημα των Ρόμα και Νάπολι:
«Με εκπλήσσει από την άποψη ότι δεν περιμέναμε τόσο καινούργιες ομάδες να πάνε τόσο καλά από την αρχή. Πίστευα ότι δεν θα μπορούσαν να το κάνουν με νέους προπονητές. Από ‘κει και πέρα, είναι δυο ομάδες με τον ίδιο πάνω-κάτω τρόπο παιχνιδιού -τον ισπανικό- οπότε πιστεύω ότι θα είναι όμορφο παιχνίδι. Και οι δυο θέλουν να απολαύσουν το ποδόσφαιρο και να προσφέρουν και θέαμα».

Για το ποια θ’ αντέξει να κυνηγήσει τον τίτλο με τη Γιουβέντους:
«Και οι δυο μπορούν να κυνηγήσουν τη Γιουβέντους. Παίζουν καλή μπάλα και προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο ιταλικό πρωτάθλημα. Εύχομαι να δούμε τρεις ομάδες φέτος να διεκδικούν τον τίτλο. Το εύχομαι λίγο παραπάνω για τη Ρόμα, αφού είναι και ο Βασίλης (σ.σ. Τοροσίδης) εκεί».

Για τους πολλούς Έλληνες στην Ιταλία: «Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει τις δυνατότητες να παίξει σε κάθε πρωτάθλημα. Ο λόγος που πολλοί Έλληνες είναι στην Ιταλία είναι η κρίση. Κοστίζουμε λίγο, ως ποδοσφαιριστές, και προσφέρουμε πολλά. Είναι λογικό, λοιπόν, οι ομάδες να απευθύνονται σε καλούς και φθηνούς παίκτες. Άλλωστε, όλοι έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να είμαστε εδώ. Και εμείς και οι παίκτες πριν από μας».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα:
«Ότι προτιμάω να παίζω ποδόσφαιρο στην Ιταλία είναι αλήθεια. Πραγματικά όμως, δεν ξέρω όμως τι θα κάνω το καλοκαίρι. Είναι και θέμα οικογένειας και άλλων ζητημάτων. Μετά τον Μάρτιο θα τα βάλω κάτω και θα αποφασίσω τι θα κάνω».

Πηγή: Sport-fm.gr