Η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι κάτι που έπληξε τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό σε πολλά επίπεδα. Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχουν ελπίδες να μπει τέλος σε αυτήν τη πολύ δύσκολη κατάσταση για τον σύλλογο.

Στο «τριφύλλι» εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσουν από το αρμόδιο τμήμα της UEFA να προχωρήσει σε ακρόαση, με στόχο να ανασταλεί η ποινή. Σε αυτό θα βοηθήσει το γεγονός ότι έχουν βελτιωθεί αισθητά τα οικονομικά δεδομένα στην ΠΑΕ.

Όπως γράφει η εφημερίδα Live Sport, οι «πράσινοι» οικονομικοί δείκτες έχουν σημειώσει σαφή βελτίωση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, ενώ παράλληλα ο Γιάννης Αλαφούζος πληρώνει άπαντες στην ώρα τους και παράλληλα τηρούνται οι διακανονισμοί προς τρίτους.

Εκείνο που «φρενάρει» την όποια σκέψη, είναι πως παρόμοια ανατροπή ποινής δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν, ούτε για τη Μίλαν που αποβλήθηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για παραβίαση του Financial Fair Play και έφτασε μέχρι το CAS για τη δικαίωσή της. Ωστόσο, ο σύλλογος της Λομβαρδίας δεν τα κατάφερε.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν εντός Φεβρουαρίου να απευθυνθούν στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ζητώντας την αναψηλάφηση της υπόθεσης και να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για την πρόωρη ευρωπαϊκή επιστροφή τους.