Αυγενάκης για ελληνικό ποδόσφαιρο: Ίσως κάνουμε Grexit μόνοι μας

«Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως νόμιζαν κάποιοι»


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
13:36
21/01/2020
Αυγενάκης για ελληνικό ποδόσφαιρο: Ίσως κάνουμε Grexit μόνοι μας
12
loading

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε ξανά για ποδοσφαιρικό Grexit, στάθηκε στη συνάντηση των «Big 4», αναφέρθηκε στη μετακίνηση οπαδών αλλά και στις εμπρηστικές τοποθετήσεις των ομάδων.

Η συνέντευξη του Υφυπουργού στον ΣΚΑΪ για:

Το αν θα γίνει η συνάντηση με τους BIG 4 και αν θα φέρει αποτέλεσμα: «Μετά από αρκετά χρόνια συζήτησης φαίνεται πως αύριο θα γίνει η συνάντηση των τεσσάρων. Εγώ δεν είμαι ούτε παιδαγωγός ούτε αστυνομικός. Κρατάω μικρό καλάθι. Είναι μια συνάντηση που συζητήθηκε αρκετά και δουλεύτηκε αρκετά. Ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα πρώτο αποτέλεσμα. Αν με ρωτάτε αν μπορούμε να φέρουμε ένα φοβερό αποτέλεσμα, σας λέω πως είμαι πολύ συγκρατημένος. Η ενότητα και η συνεννόηση δεν παραγγέλνεται, αλλά καλλιεργείται. Αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα και τα κενά. Δουλεύουμε ώστε η αυριανή πρώτη συνάντηση να λειτουργήσει αθροιστικά με κάποιες άλλες ενέργειες. Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο 3-4 ομάδες, έχοντας άμεση ή έμμεση σχέση με τις μεγαλύτερες ομάδες σε οπαδικό κόσμο. Κάποιοι έχουν επίσημη ιδιοκτησιακή σχέση, κάποιοι δεν έχουν. Γι' αυτό και η συνάντηση αύριο γίνεται εκτός υπουργείου Αθλητισμού, σε ένα κεντρικό ξενοδοχείο. Ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν σφυρίζει πέναλτι, ούτε δίνει πρωταθλήματα, όπως νόμιζαν κάποιοι. Αυτή η εντύπωση καλλιεργείτο τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως ή αδίκως. Η σημερινή κυβέρνηση δεν θα μπει σε αυτό το παιχνίδι ούτε για αστείο. Με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Η συνάντηση της Τετάρτης έχει να κάνει με την ποιότητα του προϊόντος. Η τοξικότητα μειώνει την ποιότητα και λειτουργεί αποτρεπτικά για το κοινό».

Το αν υπάρχει κίνδυνος Grexit: «Ένα ζήτημα είναι μήπως κι εμείς πρέπει να αποχωρήσουμε. Αν φτάσει αυτή η κατάσταση στο απροχώρητο, είναι πάνω στο τραπέζι να πούμε κι εμείς δεν σηκώνει άλλο, πάμε παρακάτω. Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση; Δεν πρέπει να φτάνουμε εκεί. Εξετάζουμε να καλλιεργήσουμε ένα πεδίο συνεννόησης. Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει θεσμική συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν κρίνεται μόνο από τους τέσσερις. Δεν είναι το όλον, είναι ένα μέρος. Αν καταλήξουμε κάπου την Τετάρτη, θα βοηθήσει αυτό και τη συνάντηση της Πέμπτης».

Το αν βοηθούν οι εμπρηστικές τοποθετήσεις από τις ομάδες: «Βεβαίως και δεν βοηθούν οι ανακοινώσεις».

Το αν θα τελειώσει το πρωτάθλημα: «Γιατί να μην τελειώσει; Η επιδίωξή μας με τα συναρμόδια Υπουργεία είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Είναι στόχος, επιδίωξη και ευχή μας και κάνουμε δουλειά γι’ αυτό. Είναι υποχρέωσή μας. Μιλώ με τους πάντες, δεν κάνω καμία διάκριση».

Την καθιέρωση του VAR: «Έχουμε κάνει μια σειρά ενεργειών, όπως η καθιέρωση του VAR που είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Ξεκίνησε σωστά; Όχι. Υπεύθυνοι είναι αυτοί που ανέλαβαν να το εγκαταστήσουν και να εποπτεύσουν και να παρακολουθήσουν την λειτουργία του. Το κακό ξεκίνημα έδωσε αφορμή σε δικαστές να ρίξουν νερό στο μύλο. Όμως θέση μας όμως είναι ότι το VAR πρέπει να υπάρχει».

Την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα: «Το Υπουργείο Αθλητισμού δεν κάνει τα πάντα. Για παράδειγμα η βία στα γήπεδα αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Δικαιοσύνης κλπ. Ο καθένας θα πρέπει να έχει το κομμάτι της ευθύνης που του αναλογεί. Χαίρομαι για τη συνεργασία που έχουμε με τα άλλα υπουργεία. Σύντομα θα φέρουμε ένα σύγχρονο πλαίσιο, όπου θα έχουν ευθύνη και οι ομάδες, η ΕΠΟ και η Λίγκα, μαζί με τα υπουργεία. Γίνεται καταγραφή των λεσχών, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν άδεια λειτουργίας και λειτουργούν κάποιες κάτω από την προστασία των ΠΑΕ. Αναγνωρίζουμε μόνο δώδεκα, κάποιες έχουν ήδη σφραγιστεί. Θα βάλουμε τάξη σε αυτό το χάος».

Τη μετακίνηση οπαδών: «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας οι κερκίδες να έχουν όλες τις αποχρώσεις. Όταν απαγορεύεις κάτι που γίνεται σε όλο τον κόσμο, δημιουργείς μαύρες τρύπες και γκρίζες ζώνες. Εμείς θέλουμε να δώσουμε φως. Σταματήσαμε το θέμα με τις απαγορεύσεις οργανωμένων οπαδών. Ουδέποτε πήραμε τέτοια απόφαση για μεμονωμένους φιλάθλους».

Το αν το πρωτάθλημα είναι «καθαρό»: «Προβλήματα υπάρχουν. Έχουμε πολλά θέματα που θα ανοίξουν αύριο. Δεν είμαι σε θέση να προκαταλάβω ή να προβλέψω τι θα γίνει στη συνάντηση. Δεν θα λυθούν τα πάντα, αλλά αν έχουμε κάποιες συμφωνίες θα είμαστε ευχαριστημένοι. Πάντως κρατώ μικρό καλάθι».

Τον περιορισμό στις θητείες στις διοικήσεις των ομοσπονδιών: «Καμιά 20αρια χρόνια συζητείτο για το θέμα της ανανέωσης των θητειών στις ομοσπονδίες. Αυτό έγινε από τη σημερινή κυβέρνηση, με έναν καθαρό και δημοκρατικό τρόπο. Μπορεί να μην άρεσε σε κάποιους, αλλά το κάναμε. Θα υπάρχει ανανέωση, το είπαμε και το κάναμε».

Τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το έτος που διανύουμε είναι ολυμπιακή χρονιά. Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους τους αθλητές μας καλή επιτυχία. Είμαστε σίγουροι πως ο εθνικός ύμνος θα ηχήσει αρκετές φορές στο Τόκιο. Έχουμε ένα εξαιρετικό δυναμικό και θα νιώσουμε περήφανοι ως μήτρα του αθλητισμού. Θα αρχίσει σύντομα μια καμπάνια για να μπορεί ο κάθε Έλληνας να στηρίξει και οικονομικά αν τι επιθυμεί έναν αθλητή και να ζήσει από κοντά την εμπειρία, την αγωνία του και το δρόμο του μέχρι και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Αν δεν κάνω

  Λάθος αυτός ο κατηγορούμενος δεν είναι ο ίδιος που ψήφισε υπέρ σου να άλλαξε ο νόμος και να μείνεις στην Α Κατηγορία;

 2. avatar Grexit ?

  Ε και ; Τι τους νοιάζει τους υπόλοιπους που έτσι και αλλιώς δεν παίζουν Ευρώπη. Αλλά και παλιότερα που έπαιζαν 0 βαθμούς έφερναν και έτρωγαν φάπες από κάθε χωριό και μπυραρία.

 3. avatar Ελλην όχι γραικυλος

  Το ίδιο με τους απλυτους είστε και αυτοί δεν σφύριζαν πέναλτυ ο περειρα τα σφύριζε [...] πολιτικοί φίλο κομμουνια ψεύτο αριστεροί,

 4. avatar Πελασγος

  Αυτοί που σας έδωσαν αυτοδυναμία θα σας απαντήσουν στις εκλογές.

 5. avatar Νικος χασαπης

  Άκου αξίες συνεχιστή του Κοντονή και του τσιπρα. Όταν οι άπλυτοι έλεγαν πως είναι καιρός να πάρει και ο παοκ ένα πρωτάθλημα,σταμάτησε τα παιχνίδια με το έτσι θέλω και επέλεξε τους συνεργάτες του περειρα,γραμμένο κλπ. Κατόπιν δώσανε τον πρωτάθλημα [...] για να μην φωνάξουν τα πρόβατα για το πούλημα της μακεδονιας. Να μας πεις τι έχεις κάνει για να άλλαξε αυτή η κατάσταση και πες στον κουλη να θυμάται ότι οι [...] δεν τον ψήφισαν έτσι κιαλλιως.

 6. avatar Τακουλης

  Ελληνικό ποδόσφαιρο χαχαχα

 7. avatar διωξτε

  τον γαύρο από το πρωτάθλημα και θα λυθούν όλα την ίδια στιγμή

  1. avatar Νeutral Aussie

   Εγώ προτείνω να διώξουμε τους Βig 4 από το ποδόσφαιρο. Τι λες ;

  2. avatar Stateless

   Πολύ σωστά γιατί μετά θα μπορείτε να μπαίνετε και με "μπαζουκας" στον αγωνιστικό χώρο για ανάποδο σφύριγμα σε πλάγιο άουτ!

 8. avatar Αντικειμενικος

  Λοιπόν Αυγενατση για να κάνεις κάτι δύο πράγματα πρέπει να βάλεις αδιαπραγματευτα στο τραπέζι. 1ον - Βαρύ πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου για τουλάχιστον ένα χρόνο στο γήπεδο σε όποιον παράγοντα κάνει δηλώσεις για διαιτησία ΕΠΟ - ΟΥΕΦΑ κ. λ. π 2ον - Επειγόντως γραμμή οφσάιντ στο VAR και παραδειγματικη τιμωρία σε όποιον διαιτητή το χειριζεται και κάνει λάθος. Όλα τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια και μπούρδες. Δεν γίνεται ο κάθε βαρεμενος κάθε Κυριακή χωρίς να έχει αδικηθεί να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις πού ακούν και διαβάζουν ορισμένα πρόβατα και προβαίνουν σε εγκληματικές ενέργειες κατά πάντων. Ονόματα παραγόντων δεν αναφέρω γιατί τα γνωρίζουμε όλοι μας.

 9. avatar ΚΛΕΩΝ

  E βεβαια...τωρα που πλεον τα λεφτα του ΤσουΛου δεν ειναι σιγουρα....ο Ολυμπιακακης...ε ο Ευγενακης βλεπει και Grexit.
  Μονο να μας πει ποτε θα τελειωσει επιτελους η δικη για τα στημενα που ειναι κατηγορουμενος ο Προεδρος του Ολυμπιακου!

  1. avatar Μην ανησυχείς για τον

   Ολυμπιακό. Εμείς παίζουμε προκριματικά και τα παίρνουμε τα λεφτά μας και από τις δύο διοργανώσεις. Εσύ πότε θα ξαναπαίξεις Ευρώπη ; Αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκες και πέταξες την κοτσάνα σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει