Είναι η 3η της υπόθεσης, πίσω από Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα. Ετσι ήταν πάντα, έτσι είναι τώρα, έτσι θα είναι πιθανότατα και στο μέλλον. Αυτό, όμως, δεν πειράζει τους οπαδούς της. Αντιθέτως, τους κάνει να εκτιμούν περισσότερο κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα τη… νίκη. Δεν είναι κάτι δεδομένο, δεν είναι κάτι συνηθισμένο, δεν είναι αυτοσκοπός και γι’ αυτό είναι και πιο όμορφη όταν έρχεται.

Ετσι σκέφτονται οι οπαδοί της Ατλέτικο και αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει ο Άρις ντε Μπούργκος, οπαδός της, στον γιο του. Ετσι, στην τσάντα του μικρού για το σχολείο, έβαλε και ένα γράμμα, γνωρίζοντας ότι ο πιτσιρικάς θα είχε να αντιμετωπίσει την καζούρα από τους συμμαθητές του στο σχολείο μετά την ήττα της Ατλέτικο από τη Ρεάλ στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

«Γκονζάλο, γιε μου, το να είσαι Ατλέτικο είναι δύσκολο. Το εύκολο είναι να είσαι Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης. Να δώσεις συγχαρητήρια στον Άντριαν και σε όποιον άλλον είναι Ρεάλ και μια μέρα θα πάρουμε την εκδίκησή μας. Το ποδόσφαιρο είναι συναίσθημα. Είμαι περήφανος που είμαι Ατλέτικο.

Αλλά το πιο σημαντικό πράγματα είναι να διαβάζεις, να αγαπάς τους αγαπημένους σου, να είσαι καλός άνθρωπος…

Μη τσακώνεσαι για το ποδόσφαιρο, γιατί πάνω από όλα είναι χαρά, να κάνεις φίλους, να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και αυτό είναι που με ενδιαφέρει. Πήγαινε και δώσε συγχαρητήρια στον αντίπαλο.

Εάν δεν ήταν ο Κουρτουά θα είχαν χάσει, οπότε είμαστε πιο κοντά τους από όσο νομίζουν…

Θα υποφέρεις αρκετά ως Ατλέτικο, αλλά όταν νικήσεις κάτι θα το ευχαριστηθείς τριπλά.

Σε Αγαπώ

Aplasta Atleti».