Η Γιουβέντους πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Ολίμπικο, επικράτησε 2-1 της Ρόμα και βρέθηκε μόνη πρώτη στην κορυφή της Serie A.

Δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο, τύχη και διπλό κορυφής! Η Γιουβέντους πέρασε από το Ολίμπικο, επικράτησε 2-1 της Ρόμα και άφησε την Ίντερ στο -2. Ο Ρονάλντο πέτυχε το 9ο τέρμα του από τις αρχές Δεκεμβρίου, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς στα top -5 πρωταθλήματα. Παράλληλα, ο Πορτογάλος για δεύτερη σερί σεζόν πετυχαίνει 14+ γκολ με τη «Μεγάλη Κυρία» και μόνο ο Τζον Χάνσεν έχει καλύτερο σερί (1951, ΄52, ΄53).

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Σάρι, αφού είδε τη Γιουβέντους να πετυχαίνει δυο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόλις στο 3ο λεπτό, από υπέροχη σέντρα του Ντιμπάλα, ο Ντεμιράλ με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ντιμπάλα έκλεψε από τον Βερετού, ανατράπηκε από τον Γάλλο και ο Κριστιάνο από την άσπρη βούλα σημείωσε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι πάντως είδαν τον φορμαρισμένο Ντεμιράλ να αποχωρεί πριν το 20λεπτο λόγω τραυματισμού και ο Ντε Λιχτ επέστρεψε στην ενδεκάδα. Η Ρόμα ανέβασε ρυθμό, και στο 18′ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αλλά την προβολή του Πελεγκρίνι έδιωξε σωτήρια ο Ραμπιό. Η Ρόμα προσπαθούσε με κινητήριο μοχλό τον Τζανιόλο να φανεί απειλητική, ωστόσο ο τραυματισμός του στέρησε από τους Τζιαλορόσι τις εμπνεύσεις. Η Γιούβε είχε την τελευταία καλή φάση, ο Ρονάλντο βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Λόπεθ έβγαλε εντυπωσιακά!

Η Ρόμα μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, είχε καλή κυκλοφορία, έτρεξε και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 54′, αλλά ο Πελεγκρίνι από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα! Οι Τζιαλορόσι είχαν τον έλεγχο και στο 65′ είχαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, αλλά η κεφαλιά του Τζέκο βρήκε το δοκάρι. Στην εξέλιξη ο Ουντέρ πήρε την κεφαλιά, ο Σάντρο έδιωξε, ο Σέζνι έσωσε, αλλά το… VAR είχε άλλη άποψη. Το χέρι του Σάντρο έστειλε τον Περότι στην άσπρη βούλα και ο παίκτης της Ρόμα πέτυχε το 2-1 με το 3ο γκολ του στη σεζόν! Ο Ιγουαΐν πήρε τη θέση του Ντιμπάλα και στην πρώτη του επαφή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Ρόμα πίεσε αρκετά, αλλά η Γιουβέντους κράτησε το τρίποντο κορυφής.

Ρόμα: Λόπεθ, Φλορέντσι, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Κολάροβ, Βερετού (66′ Κριστάντε), Ντιαβαρά, Τζανιόλο (36′ Ουντέρ), Πελεγκρίνι, Περότι (82′ Κάλινιτς), Τζέκο

Γιουβέντους: Σέζνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Ντεμιράλ (19′ Ντε Λιχτ), Ματουιντί, Πιάνιτς, Κουαδράδο, Ράμσεϊ (69′ Ντανίλο), Ραμπιό, Ρονάλντο, Ντιμπάλα (69′ Ιγουαΐν)

Πηγή: gazzetta.gr