Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης αναμετρούνται απόψε το βράδυ στη Τζέντα, στα πλαίσια του δεύτερου ημιτελικού του ισπανικού Σούπερ Καπ (21:00, Novasports1), με τη νικήτρια να αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή νίκη-πρόκριση επί της Βαλένθια.

Η διοργάνωση, εκτός του ότι γίνεται πολύ μακριά από την Ισπανία, διεξάγεται και τη μορφή Final 4. Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα», Ερνέστο Βαλβέρδε, ρωτήθηκε για τις επιλογές αυτές και δεν δίστασε να εκφραστεί ανοικτά, βάζοντας αρνητικό πρόσημο. «Θα σας το πω απλά… Όλα γίνονται για τα χρήματα. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει επιχείρηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι η πέμπτη μου φορά στον θεσμό και, τις τρεις πρώτες είχα κληθεί να παίζω τη ρεβάνς εκτός έδρας. Τώρα, που ως πρωταθλητής έχω την ευκαιρία να υποδεχθώ τον αντίπαλο στον δεύτερο αγώνα, παίζουμε σε ουδέτερο γήπεδο», πρόσθεσε ο Βαλβέρδε.

Όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, σχολίασε: «Ανθρώπινα δικαιώματα; Κοιτάξτε… Εμείς θέλουμε να παίζουμε στην Ισπανία. Ερχόμαστε εδώ (Σαουδική Αραβία) για πολλές ημέρες, οπότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να συναντήσουμε και γι’ αυτό έχουμε πάρει τόσους παίκτες (24) στην αποστολή».