Επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τη διαιτησία στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

Τα έντονα παράπονα που άφησαν οι αποφάσεις του Ματίας Γκεστράνιους στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και τα «καλά» που παρατηρούνται στο κομμάτι της διαιτησίας το τελευταίο διάστημα, οδήγησαν τους διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο να αποστείλουν επιστολή προς τον Βίτορ Περέιρα σήμερα

Σε αυτήν, παράλληλα, καταγράφεται και η συστηματική αύξηση της πίεσης από πλευράς «ερυθρολεύκων» -καθώς κι άλλων ομάδων-προς τους διαιτητές, με αποτέλεσμα να έρθουν τα σφυρίγματα του Φινλανδού ρέφερι χθες στο «Καραϊσκάκης».

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του Παναθηναϊκού προς τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή επισημαίνονται τα εξής:

Α) Η μεγάλη πρόοδος της διαιτησίας με τη χρήση του VAR, τα επιμορφωτικά σεμινάρια και τους ξένους διαιτητές στα ντέρμπι.

Β) Ο Παναθηναϊκός στήριξε και στηρίζει όλο αυτό το εγχείρημα υπό την εποπτεία UEFA/FIFA.

Γ) Παρατηρήθηκαν εξωθεσμικές πιέσεις από αρκετές ομάδες για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δ) Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός άσκησε συστηματική πίεση προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή τη διαιτησία, κάτι που πιθανώς επηρέασε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών στο ντέρμπι και είχε ως συνέπεια να αδικηθεί ο Παναθηναϊκός.

Ε) Είναι επιτακτική η ανάγκη να θωρακιστεί η διαιτησία από τέτοιου είδους πρακτικές και συμπεριφορές που μόνο σκοπό έχουν το ίδιον κέρδος. Στην προσπάθεια αυτή ο Παναθηναϊκός θα είναι σύμμαχος.