Το «αντίο» στο 2019 βρίσκει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας στην Basket League τους δύο άλλοτε κραταιούς στο άθλημα συλλόγους της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, με ρεκόρ 3-10 (νίκες-ήττες).

Η δεινή κατάσταση -βαθμολογική, αλλά και οικονομική- στην οποία βρίσκεται το «ασπρόμαυρο» μπασκετικό τμήμα έφερε την ενεργοποίηση της οικογένειας Σαββίδη. Έτσι, στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει μεταγραφική ενίσχυση, με δύο παίκτες να έρχονται άμεσα να πλαισιώσουν το σύνολο του Κώστα Χαραλαμπίδη.

Όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα στη Θεσσαλονίκη, η μια από αυτές τις κινήσεις θα είναι εντυπωσιακές, δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στο τμήμα. Πρόκειται για τον 35χρονο Αμερικανό, Μπόμπι Μπράουν, που βρίσκεται πολύ κοντά στο να φορέσει τη φανέλα με τον δικέφαλο.

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία φέρει τη σφραγίδα του Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος κινητοποιήθηκε άμεσα, βλέποντας ότι η κατάσταση γίνεται οριακή.

Ο Μπράουν είναι πλέι μέικερ με «βαρύ» βιογραφικό σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Στο NBA φόρεσε τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς, Μινεσότα Τίμπεργουλφς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς και Λος Άντζελες Κλίπερς. Έπαιξε και στους Χιούστον Ρόκετς πριν δύο χρόνια, ενώ στη γηραιά ήπειρο αγωνίστηκε για λογαριασμό των Άλμπα, Άρη, Όλτενμπουργκ, Σιένα, Μπεσίκτας, ενώ την προηγούμενη σεζόν φόρεσε και τη φανέλα του Ολυμπιακού και της Μόρναρ.

Η τελευταία του ομάδα ήταν στην Κίνα, οι Μπρέιβ Ντράγκονς, με τους οποίους είχε κατά μέσο όρο 25 πόντους και 6 ασίστ. Αυτήν τη σεζόν δεν έχει παίξει σε ομάδα και προσπαθούσε να διατηρείται σε αγωνιστικό ρυθμό μέσα από προπονήσεις με τους Ρόκετς.

Ωστόσο, οι μεταγραφές δεν θα σταματήσουν εκεί, καθώς όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει και «τεσσάρι». Ο λόγος για τον 30χρονο Αμερικανό, Κλιντ Τσάπμαν, ύψους 2,08 μέτρων, απόφοιτος του κολεγίου του Τέξας, στο οποίο φοίτησε για πέντε χρόνια (από το 2007 μέχρι το 2012).

Τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε αρκετά στην Ιαπωνία έχοντας τη σεζόν 2015-16 μέσο όρο 16,9 πόντους, 7,8 ριμπάουντ και 1,2 μπλοκ σε 22 λεπτά συμμετοχής. Το 2016-17 οι αριθμοί του ήταν καλύτεροι, με 18,9 πόντους, 8,3 ριμπάουντ και 1,7 μπλοκ σε 24 λεπτά κατά μέσο όρο. την αγωνιστική περίοδο 2017-18 είχε μέσο όρο 14,7 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 1,8 μπλοκ, με τα λεπτά του στο παρκέ να πέφτουν στα 19.

Και ο Τσάπμαν φόρεσε τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, έστω και δοκιμαστικά, ενώ αργότερα έπαιξε με την Άλμπα Βερολίνου. Με τη γερμανική πρωτεύουσα πρόλαβε να παίξει σε 8 ματς του EuroCup, με μέσους όρους 10 πόντων με 57% στα δίποντα και 95% στις βολές, 4,8 ριμπάουντ και σχεδόν 1 μπλοκ με περίπου 17 λεπτά συμμετοχής.