Η αδυναμία που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ στο αμυντικό ριμπάουντ και η ευκολία με την οποία δίνει δεύτερες και τρίτες επιθέσεις στους αντιπάλους του με αποτέλεσμα να χάσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν για μεγάλες νίκες (όπως στο Τελ Αβίβ και στην Βαρκελώνη για παράδειγμα) έχει μεγιστοποιήσει την ανάγκη απόκτησης ενός ακόμη ψηλού.

Ο Ρικ Πιτίνο περνάει από το μικροσκόπιό του διάφορες περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος, δίνοντας προτεραιότητα σε έναν… παλιό του γνώριμο!

Ο λόγος για τον Ρέι Σπάλντινγκ (22χρ., 2.06μ.) ο οποίος αγωνίζεται στις δύο θέσεις της «ρακέτας» και τον οποίο είχε παίκτη στο πανεπιστήμιο του Λούιβιλ την διετία 2015-2017.

Θεωρείται καλός rim protector χάρη στα μακριά του άκρα, μπορεί να παίξει άμυνα από το «3» έως και το «5», είναι γρήγορος για το ύψους του, αρκετά μακρύς, καλός ριμπάουντερ και στις δύο πλευρές του παρκέ, εξίσου καλός μπλοκέρ, ενώ «τελειώνει» εύκολα φάσεις κοντά στο καλάθι, είτε παίζοντας στο post με δεξί και αριστερό hook, είτε με pick n roll. Αντίθετα δεν… φημίζεται για το αξιόπιστο σουτ του στην επίθεση, ενώ στην άμυνα υστερεί σε όγκο και δύναμη.

Παρόλα αυτά είναι ο παίκτης που έχει πρώτο στη λίστα ο Ρικ Πιτίνο στην περίπτωση που ανάψει το «πράσινο» φως για την ενίσχυση της front line της ομάδας. O Ρέι Σπάλντινγκ επιλέχθηκε στο νούμερο «56» του draft to 2018 από τους Φιλαντελφια 76ers και δόθηκε απευθείας με trade στους Ντάλας Μάβερικς (μαζί με τον Κώστα Αντετοκούνμπο!) με τους οποίους ωστόσο είχε μόλις ένα λεπτό συμμετοχής. Στη συνέχεια βρέθηκε στους Φοίνιξ Σανς με τους οποίους αγωνίστηκε σε 13 ματς έχοντας 3,9 πόντους και 3,4 ριμπάουντ ανά 10,6 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα στην Αριζόνα ήταν συμπαίκτης και με τον Τζίμερ Φριντέτ!

Παράλληλα είχε βρεθεί και στην G-League με τους Τέξας Λέτζεντς έχοντας 15,9 πόντους, 9,3 ριμπάουντ και 2,2 τάπες ανά 30,1 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Φέτος αγωνίζεται και πάλι στην G-League αλλά με τη φανέλα των Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς μετρώντας 16 πόντους κατά μέσο όρο με 7,7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1,4 μπλοκ, 1,2 κλεψίματα και 58% στα δίποντα.

Πηγή: gazzetta.gr