Η διαφορά ποιότητας έκανε μπαμ! Η Εθνική Ελπίδων με μια πειστική εμφάνιση, επικράτησε 5-0 της Μάλτας στο Περιστέρι και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον έβδομο προκριματικό γύρο του Euro 2013/15.

Ειδικά στο πρώτο μέρος, οι διεθνείς μας έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης! Μόλις στο 13’, ο Καρέλης είχε σκοράρει δις και είχε δώσει… αέρα δύο γκολ στην Ελλάδα. Αν και οι παίκτες του Τσάνα είχαν κι άλλες ευκαιρίες για να διευρύνουν το σκορ, οι Γιαννιώτας και Μπουχαλάκης τις σπατάλησαν.

Αυτό, όμως, διόλου εμπόδισε την Εθνική να «διαλύσει» τους Μαλτέζους στην επανάληψη. Αφού λοιπόν, ο Κίτσιου πλάσαρε ωραία στο 72’, κάνοντας το 3-0 κι αφού ο Σταφυλίδης αστόχησε σε πέναλτι δύο λεπτά αργότερα, ήρθε και το τέταρτο ελληνικό γκολ με τον Διαμαντάκο στο 78’. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 90’ ο Γιαννιώτας, με την Εθνική να μαζεύει τους πρώτους τρεις της βαθμούς στην διοργάνωση και να πηγαίνει με φουλ ψυχολογία στο επόμενο ματς με την Τουρκία, εκτός έδρας.

Ελλάδα: Καπίνο, Κίτσιου, Σταφυλίδης (80΄ Λυκογιάννης), Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Λαγός, Κολοβός (76΄ Μπακασέτας), Μπουχαλάκης, Βέλλιος (76΄ Διαμαντάκος), Καρέλης, Γιαννιώτας

Μάλτα: Γ. Μποργκ, Ταμπόνε, Γκρεκ, Μικάλεφ (34΄ Στ. Πιζάνι), Φαλτσόν, Μπετζίνα (46΄ Φαρούτζα), Σ. Μποργκ, Κλ. Μποργκ, Γ. Πιζάνι (79΄ Μπουσκάτ), Καμενζούλι, Σικλούνα

Πηγή: Sport-fm.gr