Τον Ζούλιο Μπαπτίστα και ακόμα τέσσερις παίκτες της Ρόμα έχει προτείνει ο γενικός αρχηγός του ιταλικού συλλόγου, Τζιαν Πάολο Μοντάλι, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Ιταλός παράγοντας της Ρόμα που την τελευταία τετραετία έχει αφήσει τους πάγκους του βόλεϊ είχε τηλεφωνική επαφή με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ο Μοντάλι με δηλώσεις του στη «SportDay» παραδέχθηκε τις συνομιλίες με τον Μαρινάκη. «Εχω πολύ καλή σχέση με τον κύριο Μαρινάκη. Πράγματι μιλήσαμε στο τηλέφωνο τις προηγούμενες ημέρες, αλλά τα πράγματα για τα οποία συζητήσαμε ήταν ιδιωτικής φύσεως. Συζητήσαμε για πολλά θέματα και φυσικά και για ποδοσφαιριστές».

Ερωτηθείς για ποιους παίκτες μπορεί να υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Ρόμα, απάντησε: «Θα σας μιλήσω ως στέλεχος της διοίκησης της Ρόμα. Ο Μπαπτίστα είναι ένας παίκτης που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα και παραχωρείται. Υπάρχουν αρκετές ενδιαφερόμενες ομάδες σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία. Στην ίδια λίστα είναι και ο Ντόνι και ο Σισίνιο».

Από την πλευρά του, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, Χουάν Φίχερ, δήλωσε: «Ο Μπαπτίστα θέλει μία ομάδα που θα του δώσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Το μέλλον του θα το αποφασίσει μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο με τη Ρόμα, αλλά όλα είναι πιθανά. Έπειτα από μια καλή πρώτη σεζόν, έπαιξε λιγότερο φέτος. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύ σημαντικό, θα δούμε».

Την ίδια ώρα και στον Ολυμπιακό επιβεβαιώνουν τις φιλικές σχέσεις του Μαρινάκη με τον Μοντάλι και δεν αποκλείουν ότι μπορεί αυτό να παίξει καθοριστικό ρόλο για την αγορά ή τον δανεισμό κάποιου παίκτη της Ρόμα. Εκτός από τον Ζούλιο Μπαπτίστα υπάρχουν τέσσερις ακόμα παίκτες των «τζιαλορόσι» που βρίσκονται υπό παραχώρηση. Πρόκειται για τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα Ντόνι, τον ακραίο αμυντικό Σισίνιο, τον αμυντικό Μάρκο Αντρεόλι και τον μεσοεπιθετικό Ζερεμί Μενέζ.

Και Πόουλσεν στη λίστα

Στην κορυφή της λίστας του Ολυμπιακού για τη θέση του αμυντικού χαφ βρίσκεται ο Κριστιάν Πόουλσεν, ο οποίος προτάθηκε και η περίπτωσή του εξετάζεται πολύ σοβαρά. Η Γιουβέντους πουλάει τον 30χρονο Δανό άσο. Για την συγκεκριμένη θέση πάντως, υπάρχουν και οι λύσεις των Μπερνάρντ Κουμορτζί και Οράσιο Καρντόσο.

Στέλνουν Βούκσεβιτς

Μόνο τα τυπικά φαίνεται ότι απομένουν για τη μεταγραφή του Σιμόν Βούκσεβιτς στον Ολυμπιακό. Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και το βράδυ της Κυριακής υπήρξε η φημολογία ότι ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός θα έρθει σήμερα στην Αθήνα. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους ο 24χρονος άσος θα αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού, με οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι έναντι 3,7 εκατ. ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr