Μία ιστορική ομάδα του Ισραήλ, που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής, η Μακάμπι Χάιφα θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League.

Πρόκειται για τη δευτεραθλήτρια Ισραήλ, που μετρά 12 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα. Χρώματά της είναι το πράσινο και το άσπρο, έδρα της το «Κιριάτ Ελιεζέρ» (14.000 θεατών), ενώ στον πάγκο της είναι ο Αρίκ Μπενάδο.

Προκρίθηκε στους ομίλους αποκλείοντας τη ρουμανική Άστρα Γκιούργκιου (2-0 και 1-1), ενώ στον τρίτο προκριματικό γύρο είχε αποκλείσει τη λετονική Βέντσπιλς (0-0 και 3-0). Στον δεύτερο γύρο είχε κάνει… πάρτι απέναντι στη Χαζάρ Λανκαράν από το Αζερμπαϊτζάν με συνολικό σκορ 10-0 (2-0, 0-8). Στο πρωτάθλημα Ισραήλ έχει δώσει φέτος μόνο ένα ματς, νικώντας 3-1 τη Χαποέλ Κιριάτ Σμόνα στην πρεμιέρα.

Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν τρεις παίκτες με καλή θητεία στην Ελλάδα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός Ρούμπεν Ράγιος, που αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από τον Αστέρα Τρίπολης, ο Βόσνιος αμυντικός Έντιν Τσότσαλιτς, που τη διετία 2010-12 έπαιξε στον Πανιώνιο και ο Ισραηλινός επιθετικός Σιμόν Αμπουχατζίρα που το διάστημα 2009-11 είχε περάσει από τη Λάρισα.

Η Μακάμπι Χάιφα είχε βρεθεί το 2002 στο δρόμο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League (3-0 στην Κύπρο, 3-3 στην Αθήνα), ενώ την ίδια σεζόν αναμετρήθηκε στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA από την ΑΕΚ που την απέκλεισε (4-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, 1-4 στην Κύπρο).

Το ρόστερ της Μακάμπι Χάιφα

Τερματοφύλακες: Αμίρ Εντρί, Μπόγιαν Σαράνοφ (Σερβία), Ρον Σούσαν.

Αμυντικοί: Σάμουελ Σάιμαν, Σάρι Φαλά, Ταλέμπ Ταβάτα, Ελάντ Γκαμπάι, Ντέκελ Κέιναν, Έντιν Τσότσαλιτς (Βοσνία), Εγιάμ Μεσουμάρ.

Μέσοι: Ραν Μπουκαράτ, Γκουστάβο Μποκόλι (Βραζιλία), Ρούμπεν Ράγιος (Ισπανία), Ιντάν Βερέντ, Σινταγέου Σάλαλιτς, Εγιάλ Γκολάσα, Ισμαέλ Ριάν, Γιανίβ Κάταν, Τζαμπέρ Ατά, Αβιχάι Γιαντίν.

Επιθετικοί: Ντίνο Εντλόβου (Νότιος Αφρική), Άλον Τούργκεμαν, Σίμον Αμπουχατζίρα, Σόβαλ Γκοζλάν.

Πηγή: sport-fm.gr