Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς καθώς στο 6ο λεπτό  ο Μασούρας βρήκε τον Γκιλιέρμε, αυτός έδωσε στον Ελ Αραμπί που έφτιαξε το 1-0 για τον Ποντένσε.

O Παναιτωλικός παρά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ προσπάθησε να ισορροπήσει όμως υστερούσε απελπιστικά στην τελική πάσα. Στο 33’ ο Αριγίμπι «ζάλισε» τον Ομάρ από δεξιά, όμως η βολίδα που εξαπέλυσε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Σουντανί στο 36’ νικήθηκε από τον Κνετ για να κάνει το 0-2, ενώ στο 39’ ο Ελ Αραμπί βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Τελικά, το 0-2 στο 41’. Οι Αγρινιώτες βγήκαν μπροστά, έχασαν την μπάλα, η άμυνα ήταν ψηλά και ο Μασούρας έβγαλε μια ωραία σέντρα και ο ανενόχλητος Ελ Αραμπί με δυνατή κεφαλιά σκόραρε.

Η «σεμνή τελετή» έληξε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου  με τον Μαροκινό να σκοράρει για το 0-3, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο τη νίκη για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς του ενόψει του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (11/12), καθώς έβγαλε τους Ποντένσε και Ελ Αραμπί, δίνοντας χρόνο σε Μπουχαλάκη και Ραντζέλοβιτς, ενώ αντί του Καμαρά μπήκε ο Μπρούνο.

Ο Παναιτωλικός στο 78’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 1-3, όμως αρχικά ο Σα νίκησε τον Αριγίμπι και μετά ο Μπουχαλάκης έδιωξε προ της γραμμής το πλασέ του Ντίας.