Το πρώτο «κόψιμο» της Εθνικής είναι γεγονός… Μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Νίκου Παππά και την προσωρινή παρουσία του Λευτέρη Μποχωρίδη (που ήδη είναι στη Θεσσαλονίκη), ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έγινε ο πρώτος παίκτης που «κόπηκε» από τον Αντρέα Τρινκιέρι από τη συνέχεια της προετοιμασίας εν όψει Ευρωμπάσκετ.

Ο νέος φόργουορντ του Παναθηναϊκού, συνεπώς, δεν θα ακολουθήσει την αποστολή για το τουρνουά του Ουλμ (θα ενταχθεί την Πέμπτη στην προετοιμασία της νέας του ομάδας στο Καρπενήσι), όπως και ο Βασίλης Καββαδάς, που όμως την ερχόμενη Δευτέρα θα επανενταχθεί στην προετοιμασία.

«Πάντα θεωρούσα κάτι παραπάνω από υποχρέωσή μου να δηλώνω το παρών όποτε οι μικρές εθνικές ομάδες ζητούσαν τις υπηρεσίες μου. Φέτος, ένιωσα μεγάλη περηφάνια για την κλήση μου στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών. Προσπάθησα για το καλύτερο και πάντα αυτό θα κάνω, όταν και όποτε με χρειάζεται η Εθνική Ομάδα. Είμαι αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ και ελπίζω να επιστρέψει με μια επιτυχία. Νοερά θα είμαι δίπλα της και θα πανηγυρίσω με την επίτευξη του στόχου της σαν να ήμουν κι εγώ εκεί», δήλωσε ο Γιάνκοβιτς.

Η αποστολή της Εθνικής, αποτελούμενη από 14 παίκτες, αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για τη Γερμανία, όπου θα αντιμετωπίσει σε φιλικά το τριήμερο 23-25 Αυγούστου κατά σειρά την ΠΓΔΜ, τη Βοσνία και τη Γερμανία.

Πηγή: sport-fm.gr