Έντονα ήταν τα παράπονα από πλευράς ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία που έτυχαν στο Καραϊσκάκη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι κορυφής για τη Super League 1 με τον Ολυμπιακό.

Η αποστολή του «δικεφάλου» έφτασε στο φαληρικό γήπεδο στις 18:00 της Κυριακής (01/12), ωστόσο το πούλμαν δεν πήγε μέχρι την είσοδο των αποδυτηρίων του γηπέδου, ως συνήθως. Κατά τη μετακίνηση της «ασπρόμαυρης» αποστολής στα αποδυτήρια υπήρξε ένταση, καθώς εμφανίστηκαν οπαδοί των γηπεδούχων.

Οι άνθρωποι των νταμπλούχων Ελλάδας είχαν έντονα παράπονα για τη στάση της Αστυνομίας, θεωρώντας τους επιτελείς της υπεύθυνους για ό,τι συνέβη, ενώ στη Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται και για το ότι παίκτης της ομάδας δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό.

Αυτός΄ήταν ο Κάρολ Σφιντέρσκι, ο οποίος μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του, την Πολωνία, όπου αναφέρθηκε σε όσα βίωσε στο Καραϊσκάκη. Όπως τόνισε στην ιστοσελίδα sport.onet.pl, «υπήρξε πανικός» στην αποστολή του ΠΑΟΚ.

Και περιέγραψε τι έζησε: «Όταν φτάσαμε με το πούλμαν στο γήπεδο, δεν ήθελαν να ανοίξουν τις πόρτες, ώστε να πάμε απευθείας στα αποδυτήρια. Έτσι, έπρεπε να περπατήσουμε και δεν ξέρω πώς και από πού εμφανίστηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού. Ήταν πολύ επικίνδυνο. Οι αστυνομικοί έτρεξαν αμέσως. Ένας από αυτούς με έσπρωξε με την ασπίδα του. Δεν ξέρω αν κατάλαβε ποιος είμαι ή όχι, αλλά είμαι ζωντανός».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του συμπαίκτη του, Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ότι στους παίκτες του ΠΑΟΚ πέταξαν πολλά αντικείμενα, απάντησε: «Δεν έχω ιδέα για το αν οι οπαδοί μας πέταξαν κάτι», για να συμπληρώσει ότι αυτό που ένοιαζε άπαντες στην αποστολή της ομάδας του, ήταν να μπουν στα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια ο Σφιντέρσκι αναφέρθηκε και στο ίδιο το παιχνίδι. «Στην Ελλάδα είναι ένα σπουδαίο ματς κι αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο ντέρμπι. Η αδρεναλίνη είναι σε πιο υψηλά επίπεδα απ’ ότι συνήθως. Πάντως, παίξαμε καλά και κάναμε ένα καλό παιχνίδι σ ένα δύσκολο γήπεδο και πήραμε μια πολύτιμη ισοπαλία. Θα μπορούσαμε όμως να έχουμε κερδίσει», τόνισε ο 22χρονος φορ.