Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε 14 μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, και για κάποιες αποχωρήσεις, που θα είναι τουλάχιστον δύο.

Πιο κοντά στην πόρτα της εξόδου βρίσκονται οι Χοσέ Χολέμπας και Πάμπλο Κοντρέρας. Η πώληση του πρώτου στην Μπεσίκτας αναμένεται να ολοκληρωθεί ίσως και μέσα στη μέρα. Ο διεθνής μπακ-χαφ τα έχει βρει σε όλα με την τουρκική ομάδα, που του προσφέρει ετήσιο συμβόλαιο κοντά στο ένα εκατ. ευρώ (τη στιγμή που μετά την επέκταση που υπέγραψε το Δεκέμβριο το ετήσιο κασέ του στον Ολυμπιακό ήταν περίπου 550.000). Οι δύο ομάδες αναμένεται να τα βρουν σε ένα ποσό στα 2-2,5 εκατ. ευρώ και οι τελευταίες επαφές τους αφορούν τον τρόπο καταβολής των χρημάτων και πόσα θα δώσουν οι γείτονες ως προκαταβολή. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Γκαετάν Μπονγκ, του 25χρονου Καμερουνέζου με γαλλικό διαβατήριο αριστερού μπακ που αναμένεται να αποκτηθεί από τη Βαλενσιέν.

Όσον αφορά στον Κοντρέρας, σήμερα αναμένονται εξελίξεις. Χθες ήρθε στην Αθήνα το στέλεχος της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Χάιμ Ρεβίβο, για να ολοκληρώσει το deal με τον παίκτη, δίχως να είναι σαφές αν ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί κάποιο ποσό ή απλώς θα γλιτώσει το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή που ήταν εκτός πλάνων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χιλιανός αμυντικός ήταν συμπαίκτης του Ρεβίβο στη Θέλτα.

Ίσως να ακολουθήσουν κι άλλες αποχωρήσεις. Πέρα από τον Ράφικ Τζεμπούρ, που είναι ξένο σώμα για την ομάδα και πρέπει να φέρει πρόταση για να φύγει (η Μάλαγα δεν έχει προχωρήσει το ενδιαφέρον της σε κάτι πιο ουσιαστικό), ουκρανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επικείμενη πρόταση της Ντιναμό Κιέβου για τον Κώστα Μανωλά. Λέγεται πως οι Ουκρανοί προσφέρουν 4 εκατ. ευρώ για τον νεαρό στόπερ, ενώ ο Ολυμπιακός αξιώνει 5 εκατ. ευρώ, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο.

Παράλληλα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ρόι Κάρολ που μετά και την προσθήκη του Ρομπέρτο λογίζεται ως τρίτος τη τάξει γκολκίπερ της ομάδας.

Τέλος, πιθανή είναι και η αποχώρηση του Τόμας Ντε Βινσέντι με τη μορφή δανεισμού, καθώς ο Αργεντινός μέσος δεν ικανοποίησε στην περίοδο προετοιμασίας και ο ανταγωνισμός στη θέση του είναι πολύ μεγάλος.

Πηγή: sport-fm.gr