Ο Βασίλης Καββαδάς είναι ο μικρότερος, ηλικιακά, παίκτης της Εθνικής ομάδας μπάσκετ για αυτό και όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ επιδιώκει στο πλαίσιο της προετοιμασίας να παίρνει από τους πιο έμπειρους συμπαίκτες του όσα περισσότερα καλά στοιχεία μπορεί.

Ο διεθνής σέντερ αναφέρθηκε στην αλλαγή νοοτροπίας που προκαλεί σε έναν παίκτη η συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ στάθηκε και στα επικείμενα φιλικά της Ελλάδας στην Κρήτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βασίλης Καββαδάς

-Πως νιώθεις που συμμετέχεις και πάλι στην προετοιμασία της Εθνικής;

«Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στην προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών και αισθάνομαι πολύ νέος στην ομάδα. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό, με τα παιδιά έχουμε δεθεί και από πέρυσι. Από την πλευρά μου ως μικρότερος, αυτό που θέλω να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό καθημερινά στην προπόνηση. Ο κόουτς μου έδωσε κάποιες ευκαιρίες στο τουρνουά του Στρασβούργου. Κι εκεί ο στόχος ήταν ο ίδιος: Να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ».

-Πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι δίπλα στους άλλους διεθνείς καθημερινά; Νιώθεις ότι κερδίζεις πράγματα και εξωαγωνιστικά;

«Αυτά τα παιδιά είναι καταπληκτικοί χαρακτήρες, είναι από τους καλύτερους εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε πάνω από όλα μια καλή παρέα. Και με τους παίκτες που είμαστε πιο κοντά στην ηλικία, αλλά και με τους μεγαλύτερους. Όταν βρίσκεσαι ανάμεσα σε παίκτες που αγωνίζονται στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες, με παίκτες που ανήκουν στην ελίτ, μόνο να κερδίσεις μπορείς. Προσπαθώ να πάρω ότι μπορώ, να μάθω… Λειτουργώ σαν… σφουγγάρι».

-Το ίδιο ισχύει και αγωνιστικά υποθέτω…

«Ναι… Ακριβώς… Από τη στιγμή που πατάς το πόδι του στην Εθνική Ομάδα είναι σαν να ανεβαίνεις επίπεδο. Πρέπει να κάνεις περισσότερα, να γίνεις καλύτερος, να προσπαθήσεις περισσότερο. Είναι όλα στο μυαλό. Υποχρεωτικά αλλάζει η νοοτροπία σου ολόκληρη».

-Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού της Εθνικής Ομάδας είναι οι αγώνες στην Κρήτη.

«Η Εθνική θα βρεθεί κοντά σε Έλληνες φιλάθλους στην περιφέρεια.
Είναι πάντα κάτι θετικό! Ο κόσμος αγαπά την Εθνική Ομάδα και το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν. Η Εθνική μας έχει κάνει πολλές φορές περήφανους… Για όλους μας είναι κάτι ξεχωριστό».

Πηγή: sport-fm.gr