Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξεκαθάρισε στο υπόμνημα που έστειλε στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ πως δεν είχε αρμοδιότητα να τον καλέσει σε απολογία, αφού τις δηλώσεις του τις έκανε ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας. «Είστε διορισμένοι από την ΕΠΟ», είπε μεταξύ άλλων ο Γκαγκάτσης στα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής.

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης υποστήριξε στην απολογία μιλώντας προς τους δικαστές πως «οι δηλώσεις του Μαρινάκη δεν προκάλεσαν καμία αποστροφή στον κόσμο: «μετά τα όσα είπε ο κ. Μαρινάκης υπήρξε αύξηση των εισιτηρίων. Ο κύριος Μαρινάκης ενδιαφέρεται για την ισονομία και γι’ αυτό δικαιώνεται». Επίσης τονίστηκε πως ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού θέλει το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι να το πλήξει.

Σχετικά με την περίπτωση του Μώραλη ο Γκαγκάτσης διευκρίνισε πως ο διαιτητής Σταθόπουλος τέθηκε εκτός από την ΚΕΔ, κάτι που σημαίνει πως η εν λόγω επιτροπή συναίνεσε απόλυτα με τα λεγόμενα του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού. Από την ΕΠΟ υπάρχει προθεσμία 10 ημερών προς τον Ολυμπιακό για κατάθεση υπομνημάτων. Οι αποφάσεις θα βγουν μετά από περίπου 15 μέρες. Οι πιθανές τιμωρίες είναι χρηματικό πρόστιμο και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους.

Πηγή: gazzetta.gr