Είναι πλέον οριστικό. Ο Μάικ Μπατίστ επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Η μετακίνησή του στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αποδείχτηκε μία σύντομη παρένθεση και ο Αμερικανός έρχεται για να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα με την οποία έζησε τις μεγαλύτερες στιγμές του.

Η σκέψη απόκτησης του Μπατίστ υπήρχαν εδώ και καιρό, αλλά η επαφή έγινε εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Ο 36χρονος άσος ήθελε να γράψει τον επίλογο στη μεγάλη σταδιοδρομία του στα παρκέ όντας ψηλά κι όχι μετά από μία εφιαλτική σεζόν, μείωσε τις απαιτήσεις του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τού μετέφερε πόσον τον ήθελε στην ομάδα κι έβαλε στην άκρη την όποια πικρία είχε για την αποχώρησή του το περασμένο καλοκαίρι, ενώ η επιστροφή του ως αντίπαλος με τη «Φενέρ» και η αποθέωση στο ΟΑΚΑ έπαιξε το δικό της ρόλο. Έτσι δεν ήταν καθόλου δύσκολο να τα βρουν και ο μακροβιότερος ξένος στην ιστορία του συλλόγου να γυρίσει στο «σπίτι» του. Σημειώνεται, δε, πως οι επαφές έγιναν απευθείας μεταξύ ΚΑΕ και παίκτη, χωρίς να εμπλέκεται ο μάνατζερ Νίκος Λώτσος, με τον οποίο οι «πράσινοι» έχουν κακές σχέσεις μετά το περασμένο καλοκαίρι και τις αποχωρήσεις παικτών που εκπροσωπούσε.

Ο Μπατίστ προορίζεται για 10-15 ποιοτικά λεπτά, κυρίως στην Ευρωλίγκα και τα σημαντικά ματς του πρωταθλήματος. Η πληθώρα επιλογών στις θέσεις των ψηλών επιτρέπει στον Αργύρη Πεδουλάκη να τον αξιοποιήσει χρησιμοποιώντας τον όσο πρέπει και μπορεί να αποδώσει καλά. Ο Αμερικανός μπορεί να προσφέρει παιχνίδι με πλάτη στο καλάθι, να απειλήσει με σουτ από μέση απόσταση, να παίξει πικ εν ρολ, αλλά και να αποτελέσει ένα ακόμη θετικό στοιχείο στα αποδυτήρια συμβάλλοντας στο καλό κλίμα και διδάσκοντας πολλά τους συμπαίκτες του.

Όλοι οι καλοί χωράνε
Όσο για τις θέσεις ξένων, δεν υπάρχει ουσιαστικό ζήτημα. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον επτά, δύο κοινοτικούς, τους Ούκιτς και Ματσιούλις, και πέντε μη κοινοτικούς, τους Μπατίστ, Κάρι, Λάσμε, Γκιστ και Πινγκ Σανγκ. Για την Ευρωλίγκα δεν υπάρχει περιορισμός και μπορούν όλοι να είναι στη δωδεκάδα, ενώ στην Α1 μπορούν να βρίσκονται σε αυτή μόνο τέσσερις μη κοινοτικοί. Ο Κινέζος ψηλός ασφαλώς και βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, αλλά κανονισμός που επιτρέπει στις ομάδες της Α1 να προχωρήσουν μέχρι και σε πέντε αντικαταστάσεις στο ρόστερ τους (δηλώνοντας κάποιον ξένο κι αφήνοντας έναν άλλο εκτός λίστας για το πρωτάθλημα) στην κανονική περίοδο αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών στην τεχνική ηγεσία.

*Στο θέμα του ΟΑΚΑ δεν υπήρχε χθες κάποια ουσιαστική εξέλιξη. Πάντως ο Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, φέρεται να ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση κατανοώντας πως ενδεχόμενη αποχώρηση του Παναθηναϊκού από το ΟΑΚΑ δεν συμφέρει κανέναν και προπαντός θα έχει επιπτώσεις στο κόστος συντήρησης του γηπέδου.

Πηγή: sport-fm.gr