Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το ρόστερ του ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά δεν γνωρίζει… πού θα παίζει την ερχόμενη σεζόν. Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη διαμάχη με το ΟΑΚΑ για τη χρήση του κλειστού μπάσκετ.

Η διοίκηση του σταδίου αξιώνει από τους «πράσινους» 600.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε περασμένες σεζόν, αλλά και 450.000 ευρώ συν ΦΠΑ για την ερχόμενη περίοδο. Η πλευρά του Παναθηναϊκού δεν αναγνωρίζει τη συγκεκριμένη οφειλή, κάνει λόγο για υπερχρεώσεις 900.000 ευρώ για την τριετία 2009-2012, ενώ τονίζει πως από το ΟΑΚΑ τούς ζητούνται 670.000 ευρώ για την περασμένη σεζόν και 570.000 ευρώ για την ερχόμενη. Οι «πράσινοι» υποστηρίζουν πως είναι εκτός πραγματικότητας οι απαιτήσεις του ΟΑΚΑ και απορούν πώς δεν γίνεται δεκτή η πρότασή τους ύψους 450.000 ευρώ για τη χρήση της προσεχούς περιόδου, χρήματα που προσφέρουν προκαταβολικά, όπως επίσης απορούν γιατί δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους να γίνει προσφυγή στη δικαιοσύνη για τη χρήση της τριετίας 2009-2012.

Από πλευράς ΟΑΚΑ απορρίπτουν τις προτάσεις του «τριφυλλιού», αλλά ξεκαθαρίζουν πως δεν τίθεται θέμα έξωσης του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» με τη σειρά τους κάνουν λόγο για υπέρογκες απαιτήσεις, που δεν συνάδουν με την οικονομική κατάσταση στη χώρα, απέναντι στην ομάδα που χρηματοδοτεί επί σειρά ετών ένα συγκρότημα αθλητικών εγκαταστάσεων που… σαπίζει.

Αντίστοιχες κρίσεις στις σχέσεις των δύο πλευρών είχαν παρουσιαστεί και κατά το παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά το θέμα είναι πιο σοβαρό από ποτέ. Εκφράζεται, πάντως, η αισιοδοξία πως με καλή θέληση θα βρεθεί λύση. Άλλωστε η συνεργασία εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές. Το μεν ΟΑΚΑ μετά την αποχώρηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού για τη Λεωφόρο και με την ΑΕΚ να αγωνίζεται πλέον στη Γ’ Εθνική δεν έχει πολλούς «ενοικιαστές» που μπορούν να βοηθήσουν στο τεράστιο κόστος συντήρησής του, ο δε Παναθηναϊκός είναι αδύνατο να βρει γήπεδο τέτοιας χωρητικότητας και προδιαγραφών για να φιλοξενήσει μία ομάδα με πολύ κόσμο που πρωταγωνιστεί εντός κι εκτός συνόρων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα γίνουν νέες επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές για να διευθετηθεί το ζήτημα που προέκυψε.

Πηγή: sport-fm.gr