Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε στο Λονδίνο να κατακτήσει το ATP Finals απέναντι στον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ.

«Δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Ήταν όνειρο ζωής, μόνο και μόνο που βρισκόμουνα στο τουρνουά. Ότι πήρα το τρόπαιο μου φέρνει μία συγκίνηση και μία ανατριχίλα», ανέφερε αρχικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Για το πως μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, είπε:«Υπήρχε μία φόρμουλα που με έκανε να χαλαρώσω. Ένιωθα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω πλέον και μπήκα με διαφορετική ψυχολογία, αυτοπεποίθηση και άνεση», στη συνέχεια είπε χαριτολογώντας: «Ίσως επειδή σκεφτόμουνα τις διακοπές μου».

Για το «μπουστάρισμα» που κάνει στον εαυτό του κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Προς το τέλος του τάι μπρέικ άρχισα να δίνω κίνητρο στον εαυτό μου, να φωνάζω, να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου φωνάζοντας. Μου έδωσε το κάτι παραπάνω. Το χρειάζομαι αυτό (σ.σ. με τη φωνή), να λέω Στέφανε το μπορείς».

Όσο για πώς αντιμετωπίζει τους κορυφαίους τενίστες: «Ξέρω ότι η διαφορά δεν είναι πολύ μακριά και κατέχω αυτό το επίπεδο. Αν είμαι καλά ψυχολογικά δεν έχω τίποτα να φοβηθώ».

Μεταξύ, άλλων ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στις θυσίες και τη σκληρή προπόνηση: «Υπάρχουν άπειρες ώρες δουλειάς, πολύ κλάμα, πολύ ιδρώτα και γι΄ αυτά παλεύω. Έχω περάσει πολύ πόνο και κόπωση».

Όσο για το αν προλαβαίνει να έχει προσωπική ζωή, λόγω των πολλών υποχρεώσεών του, είπε: «Έχω καταφέρει να τα συνδυάζω και τα δύο. Είμαι στην καλύτερη περίοδο, έχοντας δίπλα μου τους ανθρώπους που με υποστηρίζουν και διαχειρίζομαι τις καταστάσεις».