Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού στίβου στη Βαρκελώνη πανηγυρίζει η Εθνική ομάδα πόλο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέβαλε μετά από ένα ματς θρίλερ την αντίσταση της πανίσχυρης Ιταλίας με 13-12 στα πέναλτι σε νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» και πλέον τη Δευτέρα 29/07 στις 18:00 θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία με φόντο τη πρόκριση στα ημιτελικά.

Το ματς:

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στη πρώτη του περίοδο, όπου οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στο σκορ. Η Εθνική έβρισκε λύσεις στην καλά οργανωμένη άμυνα της Ιταλίας με γκολ των Ασημάκη και Ρουμπέση, ενώ με περισσότερο πλουραλισμό και λύσεις στο δεύτερο οκτάλεπτο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε μπροστά στο ημίχρονο με 5-4. Με εξαιρετική άμυνα και τη Μανωλιουδάκη να δίνει σεμινάριο στην επίθεση, η ομάδα του Γιώργου Μωρφέση επέβαλε πλήρως το ρυθμό της στη 3η περίοδο και προηγήθηκε με δυο γκολ διαφορά (7-5), δείχνοντας ότι έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Με γκολ της Μανωλιουδάκη 7 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, το προβάδισμα των δύο τερμάτων διατηρήθηκε (8-6), όμως κάπου εκεί ήρθε το μπλακ άουτ. Οι ιταλίδες «έσφιξαν» την άμυνά τους, κράτησαν την Ελλάδα πέντε λεπτά μακριά από το γκολ και με σερί 3-0 προηγήθηκαν 9-8, δύο λεπτά πριν το τέλος με τέρμα της Κότι. Ευτυχώς η Μανωλιουδάκη ήταν ψύχραιμη και με γκολ 31’’ πριν το φινάλε ισοφάρισε σε 9-9, στέλνοντας το ματς στη παράταση.

Το μόνο που κατάφεραν στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες με τις μάχες πλέον να είναι για τα καλά σώμα με σώμα, ήταν από ένα γκολ (Εμόλο και Μανωλιουδάκη αντίστοιχα) και έτσι η πρόκριση στα προημιτελικά οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι ελληνίδες παίκτριες ήταν πιο ψύχραιμες ευστόχησαν στα τρία από τα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν με Ρουμπέση, Τσουκαλά και Αβραμίδου και με 3-2, χάρη σε δοκάρι και διπλή επαφή στο πέμπτο πέναλτι των «ατζούρι» πανηγύρισαν τη τεράστια επιτυχία.

Ιταλία-Ελλάδα 12-13 (πεν.)

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-5, 5-7, 9-9, 10-10 (παράταση), 12-13 (πεν.)

Ελλάδα (Μορφέσης): Τσουκαλά 2, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 2, Μανωλιουδάκη 4
Ιταλία (Κόντι): Γκαριμπότι 1, Ραντίτσι 2, Ντι Μάριο 2, Μπιανκόνι 3, Κότι 1, Εμόλο 1

Πηγή: sport-fm.gr