Το 4×4 στα μέχρι στιγμής φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας έκανε η Άρσεναλ. Αυτή τη φορά, πετυχαίνοντας μονάχα όσα γκολ χρειαζόταν, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ επικράτησε 2-1 της Ουράβα. Πρώτη εμφάνιση στο αρχικό σχήμα για τον Τζακ Γουίλσιρ, έπειτα από τον Μάιο.

Οι «κανονιέρηδες» ολοκλήρωσαν με απόλυτη επιτυχία τη φετινή τους περιοδεία στην Ασία.

Στα τέσσερα φιλικά παιχνίδια που έδωσαν, πρόσφεραν θέαμα στους οπαδούς τους, πέτυχαν πολλά γκολ και πάνω απ’ όλα, δούλεψαν αρκετά σκληρά.

Ο Αρσέν Βενγκέρ, ήξερε ότι έπρεπε να βγάλει αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα, κυρίως για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και το τελευταίο ματς κόντρα στην Ουράβα, ήταν ό,τι έπρεπε.

Η Άρσεναλ δυσκολεύτηκε αρκετά και μάλιστα, αυτή τη φορά δεν… «ξετίναξε» τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά πέτυχα όσα γκολ χρειαζόταν.

Ο Λούκας Ποντόλσκι άνοιξε το σκορ στο 49ο λεπτό, ο Άμπε ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους Ιάπωνες, ενώ ο Άκπομ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Στα πιο σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού, ήταν η επιστροφή του Τζακ Γουίλσιρ στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ έπειτα από τον περασμένο Μάιο, όταν και υποβλήθηκε στην τελευταία επέμβαση στον αστράγαλό του.

Η σύνθεση της Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ (46’ Τζένκινσον), Μικέλ, Αρτέτα (46’ Ροσίτσκι), Γουίλσιρ (46’ Ράμσεϊ), Τσάμπερλεϊν (67’ Ζελάλεμ), Γουόλκοτ (75’ Άκπομ), Γκνάμπρι (46’ Μιγιάκι), Ζιρού (46’ Ποντόλσκι).

Πηγή: Sport-fm.gr