Το πρώτο Κόπα Λιμπερταδόρες στην ιστορία της κατέκτησε η Ατλέτικο Μινέιρο και μάλιστα με δραματικό τρόπο απέναντι στην Ολίμπια από την Παραγουάη.

Όπως και στα ημιτελικά απέναντι στη Νιούελς Ολντ Μπόις, έτσι και στον τελικό η παρέα του Ροναλντίνιο ανέτρεψε το σε βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα στέλνοντας το ματς στην παράταση και κερδίζοντας στα πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 46’ με κοντινό σουτ του Τζο, ενώ στο 87’ ο Λεονάρντο Σίλβα με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες της Ατλέτικο ήταν απόλυτα εύστοχοι στα τέσσερα που εκτέλεσαν, ενώ εκείνοι της Ολίμπια είδαν τον Βίτορ να αποκρούει την πρώτη προσπάθεια, από τον Φερέιρα, και τον Χιμένες να αστοχεί στην τέταρτη.

Ο Ροναλντίνιο έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης που κατακτά Μουντιάλ, Champions League και Κόπα Λιμπερταδόρες. Η ομάδα του θα λάβει μέρος το Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, όπου θα συμμετέχει μεταξύ άλλων και η Μπάγερν του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Πηγή: sport-fm.gr