Ο Ράφικ Τζεμπούρ είναι φευγάτος από τον Ολυμπιακό και ήδη οι άνθρωποι της ομάδας έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν το μέλλον χωρίς αυτόν στο ρόστερ. Ο Αλγερινός φορ ήρθε μεν στην Αθήνα, αλλά δεν έδωσε το «παρών» στην πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν. Αντίθετα, είχε συνάντηση με τους κ.κ. Βρέντζο και Ισά και ζήτησε άδεια για να προχωρήσει το θέμα της μεταγραφής του. «Βρίσκομαι πολλά χρόνια στην Ελλάδα και τα έχω δώσει όλα. Θέλω να δοκιμάσω κάτι στο εξωτερικό», φέρεται να είπε ο παίκτης στους ανθρώπους της ομάδας και η απάντηση που έλαβε είναι πως έχει στη διάθεσή του μία εβδομάδα για να φέρει πρόταση.

Φήμες ήθελαν να έχει πάει στην Προύσα για να συζητήσει με την Μπούρσασπορ, αλλά εκεί βρέθηκε ο αδερφός του. Η τουρκική ομάδα προσφέρει συμβόλαιο με 1,6 εκατ. ευρώ το χρόνο στον Τζεμπούρ, ενώ λίγα χρήματα λιγότερα προσφέρει Καϊσερίσπορ. Στα χέρια του φέρεται να έχει και δύο προτάσεις από την Αγγλία.

Μεγάλο όνομα ο αντικαταστάτης

Είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση που τελικά αποχωρήσει ο Ράφικ Τζεμπούρ, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει ένα φορ με μεγάλες ικανότητες και όνομα για τη θέση του. Ήδη έχουν προταθεί πολλοί παίκτες και στις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι οι ελεύθεροι Ρολάντο Μπιάνκι, Χαβιέρ Σαβιόλα και Μλάντεν Πέτριτς, οι ακριβοί Φίλιπ Τζόρτζεβιτς (Ναντ), Γιόχαν Ελμάντερ (Γαλατάσαραϊ) και Λούκας Μπάριος (Γκουανγκζού).

Εξελίξεις για Αμαλφιτανό και χαφ

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η τρέχουσα για τις δύο «χηρεύουσες» θέσεις των μέσων στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν τις επαφές με τη Μαρσέιγ για τον Μόργκαν Αμαλφιτανό, έχοντας το ατού πως ήδη τα έχουν βρει με τον παίκτη. Η γαλλική ομάδα εξακολουθεί να… χρησιμοποιεί το ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ ως μοχλό πίεσης για να πάρει περισσότερα χρήματα από τους νταμπλούχους Ελλάδας. Εκτιμάται πως με ένα ποσό πάνω από το 1,5 εκατ. ευρώ η «δουλειά» μπορεί να κλείσει θετικά.

Από εκεί κι έπειτα, συνεχίζεται η αναζήτηση αμυντικού χαφ που θα κάνει τη διαφορά, με τα γαλλικά ΜΜΕ να μιλούν μέρα με τη μέρα και περισσότερο για τον Μόμο Σισοκό, που δεν υπολογίζεται από την Παρί Σεν Ζερμέν και δεδομένα αρέσει στους Πειραιώτες.

«Σκληρή δουλειά για επιτυχίες»

Ο Μίτσελ έδωσε το σύνθημα από την πρώτη προπόνηση της ομάδας για τη νέα σεζόν. «Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά γιατί έχουμε μπροστά μας μια πολύ δύσκολη σεζόν που ξεκινά αρκετά νωρίς. Μπροστά μας υπάρχουν πολλά παιχνίδια και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα», τόνισε στους παίκτες του ο Μίτσελ.

Από σήμερα θα συμμετέχει στις προπονήσεις ο Ρόι Κάρολ, ενώ πέραν του αδειούχου Τζεμπούρ θα καθυστερήσει να ενσωματωθεί στην ομάδα ο Μάικλ Ολαϊτάν λόγω υποχρεώσεων στο Μουντιάλ Νέων.

Πηγή: sport-fm.gr